Italiaanse toestanden – Tamara Haagmans

Titel: Italiaanse toestanden
Auteur: Tamara Haagmans
Genre: Roman (Feelgood)

Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN:  9789024596096
Uitgave: Maart 2021
Uitvoering: E-book

Serie: Nee

Italiaanse toestanden geschreven door Tamara Haagmans is voor mij niet het eerste werk wat ik van haar lees. Ik kijk er dan ook altijd naar uit als er iets nieuws van haar verschijnt. En ook deze topper kan daarbij aansluiten, want wat heb ik genoten!

In dit verhaal volgen we Fleur, ze moet voor haar werk per direct naar Italië vliegen om daar een foto te maken van Stephano Visconti. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, hij wil namelijk niks te maken hebben met roddelbladen en wil ook absoluut niet op de foto gezet worden. Wanneer Fleur een oude bekende tegenkomt, blijkt dat een bekende te zijn van Stephano. Ze komt er achter dat Raoul de chauffeur is van Stephano. Ze bedenkt een plan om dichter bij Stephano in de buurt te komen via Raoul en dat vindt ze helemaal niet erg, want Raoul is een knappe verschijning.

Ooh Fleur, wat had ik met jou te doen tijdens het lezen. En ik had ook al zo’n vermoeden dat je op een totaal verkeerd spoor zat. Wat heb ik ervan genoten om met Fleur op dit avontuur te gaan. En dan Raoul, wat is dat toch een lieverd.

De schrijfstijl van Tamara Haagmans is zoals we gewend zijn heerlijk vlot en vooral heel humoristisch geschreven. Tamara weet het altijd mooi te brengen waardoor je vaak met een glimlach op je gezicht zit te lezen. Doordat dit maar een kort verhaal is, zou je zeggen dat er niet al te diep wordt ingegaan op de personages. Maar dat wordt in dit verhaal juist wel gedaan en heel erg goed zelfs!

Tamara weet je te raken op punten wanneer je het helemaal niet aan ziet komen. Of je je helemaal in Italië waant, dat idee had ik niet. Ik had het dan ook veel te druk met de personages, dat het mij ook totaal niet stoorde. Dit verhaal is kort, eigenlijk veel te kort! Wat had ik nog graag wat langer willen genieten van Fleur. Ik zou dus zeggen, op naar het volgende fantastische boek van Tamara (Ja, deze gaat vast net zo goed zijn als haar andere boeken), die al verschijnt in juni 2021!

Ik wil LS Amsterdam heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *