JP & IK – Dani van Doorn

Titel: JP & IK
Auteur: Dani van Doorn
Genre: Roman
Uitgeverij: Eigenzinnig
ISBN:  9789463900515 
Uitgave: Februari 2021
Uitvoering: E-book
Serie: 
Nee

JP & ik is geschreven door Dani van Doorn. Voor mij het eerste boek wat ik van deze schrijfster heb mogen lezen. En wat heb ik mij vermaakt met dit boek. Het is met zoveel humor geschreven waardoor je vaak met een grote glimlach op je gezicht zit te lezen.

In dit boek volgen we Tess, zij is werkzaam als schoonmaakster bij Alma. Alma is voor haar bijna een tweede moeder. Ze staat altijd voor haar klaar en heeft altijd een luisterend oor. Wanneer ze aan het schoonmaken zijn bij de bungalow van JP, komt hij plotseling thuis met de vraag wie er voor zijn vriendin wil spelen. Tess wordt weliswaar uitgezocht als tweede keus, maar ze neemt de kans om zo wat bij te verdienen. Tess speelt haar rol zo goed, dat ze zich helemaal weet in te palmen bij de vrienden en collega’s van JP. Zelfs tot zover dat ze meegaat op reis met de baas van JP. Wat uitloopt tot een zeer bijzondere vakantie.

Wat een genot was het om dit boek te lezen. Vanaf het begin word je meegenomen in dit komische verhaal en word je vaak meegenomen in de komische scenes die Tess allemaal meemaakt. Wat een fantastische vrouw is Tess, ze is niet op haar mondje gevallen en staat graag in de belangstelling. Mede daardoor doet ze wel eens dingen waardoor het schaamrood haar op de kaken komt te staan. Wat je als lezer weer hardop doet lachen.

JP is een stugge zakenman die niet snel over zich heen laat lopen. Hij speelt het spelletje dan ook graag mee als Tess hem weer in de problemen heeft gebracht. Het voelt soms bijna alsof ze het erom doen. Je voelt een aantrekkingskracht tussen die twee tijdens het lezen. En toch blijven ze op elkaar in gaan. Gaandeweg het verhaal ontwaakt JP uit zijn stugge schild en is ook hij een erg leuk personage om over te lezen.

Halverwege het boek begon het een beetje langdradig te worden. Maar later in het boek werd ik weer helemaal meegenomen in het verhaal en kon ik niet wachten om te lezen hoe het zou gaan eindigen. Tess en JP zijn twee fijne personages om over te lezen.

De schrijfstijl van Dani van Doorn is erg prettig om te lezen. Het is met veel humor geschreven, waardoor ik vaak hardop heb zitten lachen. Dit is nog maar het eerste boek wat ik van haar heb mogen lezen. En dat gaat ook zeker niet het laatste zijn. Als je van veel humor houdt en een vleugje romantiek, dan is dit zeker een grote aanrader!

Ik wil Uitgeverij Eigenzinnig en Dani van Doorn heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *