Juliette in New York – Rose-Line Brasset

Titel: Juliette in New York
Auteur: Rose-Line Brasset
Genre: Kind & Jeugd (10-12 jaar)

Uitgeverij: Kennes
ISBN:  9782875803269 

Aantal pagina’s: 240
Uitgave: Oktober 2016
Uitvoering: Paperback

Serie:Ja (deel 1)

Juliette in New York is het eerste deel van een serie die inmiddels al bestaat uit zes delen geschreven door Rose-Line Brasset. Een erg leuk eerste begin van de serie. Ze zijn prima los te lezen, maar ik begin altijd het liefste met het eerste deel. De avonturen die Juliette mag beleven in New York zijn vermakelijk om te lezen. Zeker een aanrader voor de tieners onder ons, maar ook voor de volwassenen uiteraard.

Juliette woont samen met haar moeder in Quebec. Wanneer haar moeder haar vraagt om gelijk haar koffers te pakken om te vertrekken naar New York, gelooft ze haar oren niet. Ze denkt zelfs dat het een 1 april grap is. Maar het blijkt dat haar moeder bloedserieus is. Ze moet voor haar werk als journaliste namelijk een paar dagen vertoeven in New York. En Juliette moet mee, wat ze helemaal geen probleem vindt. Eenmaal in New York aangekomen moet ze met haar moeder mee op allemaal saaie uitstapjes. Maar daar komt snel verandering in als ze een portemonnee van iemand vindt. De daarop volgende dagen in New York worden een groot avontuur voor Juliette. 

Een erg vermakelijk verhaal die ik bijna in een keer achter elkaar heb uitgelezen. De schrijfstijl is heel erg vlot waardoor je door het boek heen vliegt. Je leert zelfs een beetje over de geschiedenis van New York via Juliette haar moeder. Wat ik wel een beetje jammer vond is de namenkeuze in dit boek. Vele namen lijken zo erg op elkaar dat je goed moet lezen over wie het nou gaat. Dit zijn gelukkig maar bijpersonages die maar kort voorkomen in dit boek.

Achterin het boek vind je zelfs nog leuke tips van Juliette zodat je zelf op reis kunt gaan naar New York. Alle plaatsjes waar Juliette is geweest kun je bezoeken. En ook is er een woordenlijst met alle woorden en zinnen die in het Engels voorkomen in het boek vertaald naar het Nederlands. Er is ook een quiz aanwezig in dit boek, daarvan zijn de antwoorden te vinden achter in het boek. Een erg leuke toevoeging die je niet vaak ziet in boeken. Het is een grappig en vlot geschreven verhaal over het grote avontuur van Juliette in New York. Het werd aan het einde zelfs een beetje spannend, waardoor je het liefste in een keer door wilt lezen. Want gaat het uiteindelijk allemaal wel goed komen? Ik heb echt genoten van dit verhaal en ben ook heel benieuwd naar meer avonturen van Juliette.

Ik wil Kennes Uitgeverij heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *