Kerst samen met jou – Leontine Gaasenbeek

Titel: Kerst samen met jou
Auteur: Leontine Gaasenbeek
Genre: Prentenboek
Uitgeverij: van Driel
ISBN:  9789493200371 
Aantal pagina’s: 36
Uitgave: September 2021
Uitvoering: Hardcover 
Serie: Nee

Samen met Ramona doe ik mee aan de duo blogtour die is georganiseerd door Van Driel Publishing voor dit geweldige prentenboek. Eergisteren waren Axelle en Laurianne aan de beurt die er een prachtige post van hebben gemaakt. Ramona en ik hebben er veel plezier aan beleefd en kijken al heel erg uit naar de kerstdagen.

Kerst samen met jou is een prachtig prentenboek wat geschreven en geïllustreerd is door Leontine Gaasenbeek. De tekst is zo geschreven dat het voor jong en oud een heel mooi boek is om te lezen tijdens de feestdagen. Onze dochter Faylina en ik zijn erg enthousiast over het verhaal. Het gaat over de drukke maar gezellige tijd voor de kerstdagen, maar ook kerst zelf wordt niet vergeten. Dit vormt samen met de illustraties een mooi verhaal voor de aankomende feestdagen.

Achterin het boek zijn nog twee heerlijke recepten te vinden voor een kerstbrood en chocolademelk. Wij hebben ze al geprobeerd en ze zijn heerlijk. Die gaan we zeker met kerst nog een keertje maken. Nog een aantal woorden van Faylina: Ik vond het een heel mooi boek, ze zijn alleen de kerstkoekjes vergeten te bakken!

Tips voor tijdens het bakken

Omdat bijna iedereen met kerst wel aan het bakken is, heb ik nog een aantal leuke baktips (die je moet nemen met een korreltje zout) voor je:

  • Zet alle ingrediënten van tevoren al klaar, zo kun je sneller werken.
  • Lees voor je begint altijd goed het recept door, dat scheelt een hoop nadenken tijdens het bakken.
  • Zet een timer zodra je je bakkunsten in de oven zet, zo vergeet je nooit dat er nog iets in de oven staat wat er al lang uit had gemoeten. 😉
  • Probeer niet al te snel te proeven zodra het klaar is, voor je het weet verbrand je je tong. (Hier spreekt een ervaringsdeskundige.)
  • Mocht er eens iets mislukken, geen stress. Er zal vast nog genoeg zijn wat jouw gasten wel kunnen eten. Want meestal maken we veel te veel.
  • Wees niet bang om hulp aan te nemen, ook al doe je alles liever zelf. Samen gaat het waarschijnlijk sneller en kun je eerder van het perfecte baksel genieten.
  • Vergeet vooral zelf niet te genieten. Want ook jij, de bakker mag niet vergeten worden tijdens de feestdagen.
  • Een tip die niks met bakken te maken heeft: Leg je telefoon eens aan de kant tijdens de feestdagen en probeer vooral van elkaar te genieten. Want voor je het weet zijn de kerstdagen alweer voorbij.

Onze feestdagen

Onze feestdagen zijn meestal helemaal stress vrij, ruim van tevoren hebben we alle cadeautjes al gekocht en ingepakt. Ruim een maand van tevoren is het kerstdiner al bedacht. Doordat we zoveel mogelijk van tevoren al kunnen regelen. Is het tijdens de kerstdagen voor ons vooral genieten van elkaar. Wat heel erg fijn is. Daarom hou ik ook zo van de kerstdagen. Genieten van onze versierde woonkamer en vooral genieten van mijn gezin, onze dochter is vanaf kleins af aan al net zo gek op kerst als ons. Haar blije koppie tijdens de feestdagen, dat is waar ik dan ook het meeste van geniet.

Dit boek is voor iedereen die net zo gek is op de feestdagen als ik, een hele grote aanrader om in huis te halen! Dan kan jij ook deze heerlijke recepten gaan maken, want ook die zijn een grote aanrader!

Bij mijn lieve blogvriendin Ramona kun je lezen wat zij van dit boek vond en zij deed een heel leuk kerstig interview met mij, dus mocht je nog niet genoeg hebben van mijn kerst gezwijmel, klik dan snel verder naar haar post.

Vandaag kun je ook terecht bij Marieke en Shannah die als volgende aan de beurt zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *