Kwetsbaar verliefd – Lianne Reijntjes

Titel: Kwetsbaar verliefd
Auteur: Lianne Reijntjes
Genre: (feelgood) Roman
ISBN: 9789083066912
Aantal pagina’s: 260
Uitgave: oktober 2020
Uitvoering: Paperback

Serie: Nee

Kwetsbaar verliefd is het debuutroman van Lianne Reijntjes. Wat ik heel stoer van haar vind is dat ze het boek helemaal zelf heeft uitgegeven. Als enorme fan van het genre feelgood was ik dan ook erg benieuwd naar het verhaal. En Lianne heeft mij blij verrast. Het is zo warm en liefdevol geschreven.

Wanneer Gia Garcia na heel veel jaren eindelijk eens naar haar vader gaat in Barcelona. Besluit ze om helemaal los te gaan in Spanje. De band met haar vader is namelijk niet zo goed, dus ze wil niet al te veel tijd aan hem besteden. Ze wil meerdere Spaanse schoonheden veroveren en genieten van de Spaanse zon. Totdat ze per ongeluk opbotst tegen Alex Hofman, een blonde jongen die heel toevallig ook uit Nederland komt. Ze hebben vanaf het begin een goede klik en Gia ziet haar kans schoon, zo heeft ze gelijk een goedkope gids die haar Barcelona kan laten zien. Ze kunnen het goed met elkaar vinden, Gia denkt zelfs meer gevoelens voor hem te krijgen dan ze dacht. Maar hij is toch veels te jong en helemaal niet haar type?

Een liefdevol verhaal over de opbloeiende vriendschap tussen Alex en Gia, die misschien wel meer is dan alleen vriendschap. Als lezer wordt je meegenomen naar het zonnige Barcelona. En de schrijfster weet dit zo goed te omschrijven, dat het soms net voelt of ben je zelf ook in Barcelona. Je komt er tijdens het lezen achter dat Gia niet zo’n leuke jeugd heeft gehad, gaandeweg het verhaal kom je erachter waarom niet. Door de fijne schrijfstijl is het moeilijk om te stoppen met lezen. Het boek leest dan ook heerlijk vlot weg, dit komt waarschijnlijk ook mede doordat het lettertype iets groter is dan dat ik gewend ben. Maar juist dit lettertype vond ik erg fijn, vooral als je ’s avonds bij lamplicht aan het lezen bent.

Ik kreeg vaak een glimlach op mijn gezicht tijdens het lezen, de personages kwamen ook zo echt over waardoor je heel erg met ze meeleefde. Alex is een lief personage, zo’n jongeman heeft iedereen nodig in zijn leven. Wat je ook meemaakt, hij staat altijd voor je klaar. Ook hoe hij omgaat met Gia vond ik zo lief en attent van hem. Een jongen naar mijn hart. Gia is daarentegen wat gesloten naar anderen toe, maar dit komt mede door wat ze allemaal al heeft meegemaakt. Maar daar weet Alex doorheen te prikken.

‘Ik kijk niet op de dingen vooruit, ik kijk in het hier en nu. En ik zie wel wat de toekomst me brengt’ (Blz. 228/229)

Als je de cover ziet zou je denken dat dit meer een boek is voor in de zomer. Maar wie houdt er nou niet van een zomers verhaal terwijl de regen tegen het raam tikt? Heerlijk om onder een deken op de bank te ploffen, de kaarsjes aan en om een lekker warme kop thee te drinken. Terwijl je weg droomt in het zonnige Barcelona. Dit is dus een feelgood die je het gehele jaar door kunt lezen. Want zelfs ik, die echt mega fan is van de herfst, heb genoten van het zonnetje in dit boek. Een boek die je van binnen warm laat voelen, want de liefde spat er vanaf.

Ik mocht met dit boek meedoen aan de blogtour en ik wil Lianne Reijntjes heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Vandaag was het mijn beurt in de blogtour. Neem ook zeker een kijkje bij een van de andere bloggers om te kijken wat zij van het boek vonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *