Lentegroen – Jackie van Laren

Titel: Lentegroen
Auteur: Jackie van Laren
Genre: Roman

Uitgeverij: Boekerij
ISBN:  9789022591444 
Aantal pagina’s: 352
Uitgave: Februari 2021
Uitvoering: Paperback

Serie: Ja (deel 1) 

Lentegroen geschreven door Jackie van Laren is het eerste deel van een nieuwe serie, namelijk de Onder de bomen serie. Een goed begin van wat waarschijnlijk een erg goede serie gaat worden. Na een wat stroeve start heb ik erg genoten van het verhaal van Sylvie en Freek.

In dit verhaal leren we Sylvie en haar dochter Ties kennen. Sylvie is boswachter en krijgt een nieuwe baan aangeboden bij Boswachterij De Grote Weijde op de Utrechtse Heuvelrug. De plaats wordt prachtig beschreven waardoor je een goede kijk krijgt van de omgeving. Sylvie heeft het niet gemakkelijk na de breuk met haar vriend Marcus. Hij was niet zo van de vaste relaties, waardoor Sylvie er een eind aan maakte. Toch probeert ze er het beste van te maken samen met haar dochter Ties.

Ties is een twaalfjarige puber die volop in de bloei van haar leven staat. Doordat ze pas laat in de groep acht klas komt van haar nieuwe basisschool is het niet gemakkelijk om nieuwe vrienden te maken. Totdat ze Freek ontmoet. Wat Ties eerst nog niet weet is dat hij een Graaf is en de eigenaar van het landgoed. Doordat ze een goede vriendschap met hem opbouwt, wordt ze ineens met hele andere ogen bekeken. Freek is namelijk geen makkelijke man om mee in contact te komen. Hij leeft als een kluizenaar en heeft het liefst zo weinig mogelijk contact met anderen. In het begin is het gedrag van Freek even wennen, maar naarmate het boek vordert krijg je steeds een beter beeld van hem waardoor je hem ook beter gaat begrijpen.

Dit boek is geschreven vanuit twee perspectieven, namelijk vanuit Sylvie en Freek. Vanaf de eerste bladzijde was ik helemaal verliefd op het verhaal geworden zoals die is geschreven vanuit Sylvie. Die van Freek was eerst even wennen, het voelde niet als de schrijfstijl zoals ik gewend ben van de schrijfster. Maar naarmate het boek vorderde kreeg ik steeds meer begrip voor Freek en waarom hij zo is.

Je voelde tijdens het lezen alle personages heel erg opbloeien. Vooral Freek heb ik heel erg veel begrip voor gekregen. Hij bloeit op van een verlegen stugge man naar een meer opener en sociaal persoon. En dan Ties, wat is zij een stoer meisje die zich van niemand iets aantrekt. Maar dat heeft ze niet van een vreemde, ook haar moeder Sylvie is een heel sterk personage.

Het boek heeft een open einde, waardoor ik het liefste door zou willen gaan in het tweede deel van deze serie. Maar daar moeten we helaas nog even op wachten. Deze verschijnt namelijk in de zomer van 2021. Dit is een heel goed begin voor een wat mij betreft steengoede serie. Ik ben heel benieuwd hoe dit verhaal zich verder gaat opbouwen in de volgende delen. Mocht je fan zijn van de boeken van Jackie van Laren, dan kan ik deze ook zeker aanraden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *