Lief meisje, kwaad bloed – Holly Jackson

Titel: Lief meisje, kwaad bloed
Auteur: Holly Jackson
Genre: Young adult

Uitgeverij: Volt
ISBN:  9789021425368 

Aantal pagina’s: 480
Uitgave: Augustus 2020
Uitvoering: Paperback

Serie: Ja (deel 2)

Lief meisje, kwaad bloed is het tweede deel in de spannende serie geschreven door Holly Jackson. Waarbij ik bij het eerste deel iets minder enthousiast was, ben ik nu helemaal om! Wat een geweldig boek is dit, alles zit goed in elkaar. Waardoor je tot het einde in spanning wordt gehouden.

Pip is een podcast begonnen over haar eerdere speurwerk. Ze heeft beloofd dat ze zich nooit meer op misdaad zal richten. Totdat ze een vraag krijgt van Connor en zijn moeder Joanne. Connor zijn broer Jamie is namelijk vermist en de politie doet helemaal niks. Connor is wel vaker een paar dagen verdwenen, maar deze keer voelt het niet goed. Er is meer aan de hand en Pip lijkt de juiste persoon te zijn om dit mysterie op te lossen..

In het eerste hoofdstuk krijg je nog even een terugblik op het vorige boek, dit is erg fijn. Zo is gelijk je geheugen weer even opgefrist en weet je weer precies wat er in het vorige boek is gebeurd.

Dit boek houdt je in zijn macht tot de laatste bladzijde. Een groot mysterie, die je in zijn macht houdt tot de laatste bladzijde. Wanneer je denkt op het juiste spoor te zitten, word je verrast met een totaal andere wending. En dit boek blijft je verassen tot en met de laatste bladzijde.

Als je al enthousiast was over het eerste deel, dan kan ik je vertellen dat deze nog zoveel beter is! De schrijver weet je mee te nemen in een mysterie. Een mysterie met een totaal andere uitkomst dan ik ooit had kunnen bedenken.

Het verhaal zit steengoed in elkaar, over elk detail is heel goed nagedacht. Het houdt je in spanning maar het boek wekt ook medelijden op. Met de vlotte schrijfstijl van Holly Jackson vlieg je door het boek heen. Maar dit komt ook door de spanning die er wordt opgebouwd gaandeweg het verhaal. Ik had wel een vermoeden dat deze persoon niet te vertrouwen was. Maar dat die tot dit in staat was, had ik nooit gedacht! Gelukkig komt er nog een deel drie, want wat ben ik benieuwd hoe het verder gaat verlopen. Zou Pip nog een mysterie kunnen oplossen in het derde deel?

Ik wil Uitgeverij Volt heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *