Met een beetje geluk – Tamara Haagmans

Titel: Met een beetje geluk
Auteur: Tamara Haagmans
Genre: Roman (Feelgood)

Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN:  9789024595167 
Uitgave: Juni 2021
Uitvoering: Paperback
Serie: Nee

Met een beetje geluk, geschreven door Tamara Haagmans is een heerlijk verhaal waarbij je even de wereld om je heen vergeet. De andere verhalen van Tamara vond ik al geweldig en deze past perfect tussen haar andere boeken.

In dit boek volgen we Nicole, zij krijgt te horen dat ze recht heeft op een erfenis van haar tante. Maar wat ze nog niet weet is dat ze het kleine en vervallen pretpark ‘Down Under’ krijgt van haar tante. Waar ze eerst nog twijfels had over het park, besluit ze toch om er voor te gaan en het park op te knappen. Wanneer Marc, de manager van het park haar probeert te overtuigen om het park alsnog aan hem te verkopen. Blijft ze toch bij haar eigen plan. Maar dit gaat niet van een leien dakje. Er gaat van alles mis en ook financieel staat het park er niet goed voor. Toch doet Nicole er alles aan om het park in leven te houden.

Een verhaal die niet alleen maar gaat over het opknappen van een park en liefde, dit boek bevat zoveel meer. In dit boek wordt ook aandacht gegeven aan kinderen met het Downsyndroom, dit is zo mooi om over te lezen. Sterre is ondanks haar Downsyndroom werkzaam in het park en er wordt zo positief over haar geschreven.

De schrijfster heeft herkenbare plaatsen in dit boek gebracht. Dit is erg leuk om over te lezen en maakt nieuwsgierig om het eens in het echt te komen bekijken. Zoals Aardbeienland en Brownies en Downies. Naast deze plekken kun je als je Tamara een beetje kent ook haar passies terugvinden in dit boek. Zoals het verkleden voor Halloween en haar liefde voor naaktkatten.

Alles in dit boek past goed bij het algehele plaatje en door de beeldende schrijfstijl zag ik ook echt voor me hoe het park eruit zag. Een verhaal met fijne personages, een portie liefde, vriendschap en de liefde voor dieren en een grote portie humor maakt dit samen tot een heerlijke feelgood. En voor de Friends liefhebbers, is dit helemaal een aanrader. Want ook deze serie heeft een grote rol in dit boek.

Mocht je al fan zijn van de boeken van Tamara, dan is ‘Met een beetje geluk’ zeker een mooie toevoeging aan je boekenkast. En mocht je dat nog niet zijn, dan zou ik maar snel eens beginnen met het lezen van haar boeken, want het zijn stuk voor stuk pareltjes.

Ik wil Uitgeverij LS Amsterdam heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.