Mission One – R. Wade

Titel: Mission One
Auteur: R. Wade
Genre: Jeugd

Uitgeverij: Hamley Books
ISBN:  9789463967709 
Aantal pagina’s: 280
Uitgave: Maart 2021
Uitvoering: 
Hardcover
Serie: Ja (deel 1)

Mission One is geschreven door het duo Aron Wade en Ria Maes, zij schreven dit boek onder het pseudoniem R. Wade. Ik wist niet precies wat ik van dit boek moest verwachten, maar eenmaal begonnen met lezen word je gelijk helemaal meegetrokken in het verhaal.

In dit verhaal volgen we zeven jongeren die meedoen aan een spel, waarmee ze iets kunnen winnen. Wat ze in het begin nog niet weten is dat ze alle zeven worden uitgekozen. En ze worden niet zomaar uitgekozen, ze mogen namelijk gaan werken voor de Staat. Ze worden geheim agent en moeten het opnemen tegen Medusa, een crminele organisatie. Ze worden geteleporteerd in het internet, waarin ze terecht komen in een totaal andere wereld. Als Peter, een bekende IT-er wordt vermist, doen de jongeren er alles aan om hem weer terug te halen met gevaar voor eigen leven.

Een boek die je meesleept in een spannend verhaal, je word vanaf het begin meegenomen in een spannende verhaal. Wat later een voorproefje blijkt te zijn van het tweede deel. Daarna volgt het echte verhaal van deel een, waarin alle personages aan je worden voorgesteld. In het begin komen er behoorlijk veel namen op je af, de 7 jongeren worden door hun eigen naam aangesproken, maar ook door hun game-naam. Zodra je eenmaal goed weet welke namen bij elkaar horen, heb je hier geen moeite meer mee.

Als de jongeren eenmaal op zoek moeten naar de vermiste Peter, lijkt het op het eerste gezicht een gemakkelijke missie. Maar niets is minder waar, ze komen in verschillende moeilijke situaties terecht. Waardoor de spanningsboog heel erg stijgt. Want gaat het ze wel lukken om Peter te vinden en terug te brengen?

Het einde had ik dan ook totaal niet aan zien komen. Dit boek eindigt namelijk met een open einde, een wordt vervolgd.. Waardoor je het liefste door wilt lezen in het tweede deel. Je word nieuwsgierig gemaakt, gaat alles wel goedkomen in deel twee? Hoe gaat het verhaal verder verlopen? Is deze net zo spannend of misschien zelfs nog wel spannender? We zullen het zien, want ik ben in ieder geval erg enthousiast over dit eerste deel en kan niet wachten tot deel twee verschijnt!

Ik wil Uitgeverij Hamley Books heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.