Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson

Titel: Moordgids voor lieve meisjes
Auteur: Holly Jackson
Genre: 
Young adult
Uitgeverij: Volt
ISBN:  9789021422435 

Aantal pagina’s: 448
Uitgave: Augustus 2020
Uitvoering: Paperback

Serie: Ja (deel 1)

Moordgids voor lieve meisjes geschreven door Holly Jackson is een boek die ik zo graag wou lezen na alle enthousiaste en positieve reacties. Ik ben bang dat ik daardoor iets te hoge verwachtingen heb gehad voordat ik begon met lezen. Het is een goed in elkaar gestoken verhaal, alleen vond ik het verloop van het verhaal helaas wat traag verlopen.

In dit verhaal volgen we Pippa Fitz-Amobi, een erg slimme meid die woont in het plaatsje Little Kilton samen met haar ouders en haar broertje. In dat plaatsje is vijf jaar geleden Andie Bell vermoord en haar vriendje Sal Singh heeft kort daarna zelfmoord gepleegd. Alle sporen wijzen ernaar dat Sal de moordenaar is van Andie, maar Pippa gelooft daar niet in. Ze besluit dan ook op onderzoek uit te gaan wat er nou precies gebeurt is vijf jaar geleden. En dat is gelijk een mooi onderwerp voor haar profielwerkstuk. Wanneer Pippa denkt dat ze bijna alle duistere geheimen van de daadwerkelijke dader heeft ontraadseld, krijgt ze dreigbrieven en niet veel later ook dreigberichten op haar telefoon. Degene is anoniem en probeert haar tegen te houden, maar Pippa deinst nergens voor terug en gaat er op wat voor manier dan ook achter komen wie hierachter zit. Wat nou als de moordenaar nog op vrije voeten rondloopt en nu achter Pippa aanzit?

Een spannend mysterie die je samen met Pippa gaat oplossen. Ze neemt je mee in haar bedenkingen en heeft zelfs een aantal daders op haar lijstje staan die het gedaan kunnen hebben. Wanneer je denkt dat ze heel dicht op het spoor zit van de echte moordenaar, gaat het verhaal weer een hele andere kant op. Er zijn meerdere verhalen die zouden kunnen kloppen en dit is erg leuk om samen met Pippa te ontdekken.

Al vond ik het allemaal wel wat traag verlopen, steeds maar weer op het verkeerde spoor uitlopen. En het tragische wat Pippa mee moet maken, daar kan ik helemaal niet tegen als dat wordt gebruikt in boeken. Hier kan ik helaas niet te diep op in gaan zonder spoilers te geven. Aan het einde vond ik het pas echt spannend worden en die plottwist had ik ook helemaal niet aan zien komen.

Een mysterie die erg goed in elkaar zit en waar goed over is nagedacht. Ondanks dat het voor mijn doen allemaal wat traag verliep ben ik toch erg nieuwsgierig naar meer van deze schrijfster. Het boek houdt je namelijk wel bezig gedurende de dag. Je gaat met Pippa meedenken over wie nou de echte dader zou kunnen zijn. En wie dat is, had ik helemaal niet aan zien komen. Een echte aanrader als je van mysteries oplossen houdt met een vleugje spanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *