Muis blijft thuis – Pauline Baartmans

Titel: Muis blijft thuis
Auteur: Pauline Baartmans
Genre: Prentenboek

Aantal pagina’s: 16
Uitgave: Januari 2021
Uitvoering: Soft cover

Serie: Nee

Muis blijft thuis is een boekje zoals we gewend zijn van de Muis boeken, maar deze keer blijft Muis ook thuis net zoals wij ook allemaal moeten. Een erg leuke toevoeging voor je boekenkast en een leuke blijvende herinnering aan deze bizarre tijd. Al mogen de meeste kinderen volgende week gelukkig weer naar school (voor zolang het duurt). Alsnog is dit een erg leuk boek om te lezen met de kids.

In dit boekje ga je met Muis en Beer mee op avontuur, maar deze keer ga je niet met ze mee naar buiten, maar blijf je gezellig met ze binnen. Want ook daar is genoeg te doen. Zo wordt er in een vrolijke rijm verteld dat Muis alle leuke dingen mist, zoals naar juf of de opvang toe gaan of de zwemles. Zo leer je dat het best oke is om verdrietig te zijn in deze bizarre tijd. Maar Muis blijft gelukkig niet de hele tijd verdrietig. Muis probeert er thuis het beste van te maken, zo gaat Muis koekjes bakken, liedjes zingen en schoolopdrachten maken en nog zoveel meer. En Muis blijft thuis met zijn knuffel Beer, net zolang totdat iedereen weer gezond is.

Naast de andere boeken die al zijn verschenen zoals Thuis bij Muis, Kerstmis met Muis, Lente met Muis, Jij bent lief en Muis telt tot tien is dit boekje ‘Muis blijft thuis’ een erg leuke toevoeging aan de Muis serie. Want ook Muis krijgt te maken met de lockdown. Net zoals iedereen. Zo worden er herkenbare punten verteld in het verhaal. Door de prachtige illustraties komen de tekeningen en de rijmpjes echt tot leven.

Onze dochter is een grote fan van de boeken van Muis en we hebben ze dan ook allemaal in huis. Naast de leuke boekjes zijn er nog meer leuke en leerzame producten te koop in de webshop van Thuis bij Muis. Ook dit boekje is te koop in de webshop en ook nog eens voor een heel leuk prijsje. Dit boek is namelijk te koop voor maar €7,50. Een echte must voor in de boekenkast van je kind(eren)!

Ik wil Thuis bij Muis heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *