Onder de Spaanse zon – Anna Thomas

Titel: Onder de Spaanse zon
Auteur: Anna Thomas
Genre: Roman

Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN:  9789024590544 

Aantal pagina’s: 288
Uitgave: Mei 2021
Uitvoering: Paperback

Serie: Ja (deel 1)

Onder de Spaanse zon is geschreven door Anna Thomas, het pseudoniem van de auteur Marja West. Een nieuwe serie onder de feelgood. In dit eerste deel leer je vooral de drie dames heel goed kennen, op weg naar hun nieuwe avontuur.

In de proloog wordt het gelijk spannend, je wordt meegenomen op het avontuur van de drie dames Linda, Ellen en Judith. Tijdens hun jeugd waren ze goede vriendinnen en zijn ze zelfs allemaal op dezelfde dag getrouwd. Vijfentwintig jaar later zijn ze elkaar uit het oog verloren. Door de man van Judith worden ze weer herenigd met een vijfentwintig jarig huwelijksfeest. De vrouwen daarentegen gaan er met tegenzin naar toe.

Drie vrouwen met elk hun eigen verleden. Ze hebben het alle drie niet gemakkelijk in het huwelijk. Gaandeweg het verhaal kom je steeds meer te weten over hun geschiedenis samen, maar vooral ook hoe het nu met ze gaat.

Wat ik heel jammer vond is dat je in dit eerste deel maar weinig van het Spaanse leven te zien krijgt. In dit eerste deel leer je de dames en hun geliefden goed kennen en vooral ook de reden waarom ze naar Spanje gaan.

Ik was dan ook een beetje teleurgesteld dat ik me niet even in Spanje kon wanen, het eerste deel speelt zich voornamelijk af in Nederland. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de volgende delen, die zich dan waarschijnlijk wel in Spanje zullen afspelen. Want dat de vrouwen nog een groot avontuur tegemoet gaan, dat weet ik wel bijna zeker.

De schrijfstijl van Anna Thomas is heel prettig om te lezen, vanaf de eerste bladzijde zit je gelijk in het verhaal en kan je eigenlijk niet stoppen met lezen. Je wordt namelijk nieuwsgierig gemaakt naar de drie dames. In dit verhaal komen ook verschillende onderwerpen aan bod zoals een midlife crisis, de overgang, gewichtsproblemen, geldprobelem en vooral het moeilijk vinden van het ouder worden.

Door het lezen van dit boek is mijn nieuwsgierigheid gewekt naar de volgende delen. Ik ben heel benieuwd naar hoe het de vrouwen gaat bevallen in Spanje en vooral  of ze er ook gaan blijven, of gaan ze weer terug naar hun man in Nederland? Gelukkig hoeven we daar niet lang meer op te wachten, want het tweede deel verschijnt al in juli 2021.

Als je zin hebt in een feelgood met veel herkenbare problemen of gewoon even lekker van een ander zijn problemen wilt genieten. Dan is dit zeker een aanrader. De cover ziet er niet alleen aanlokkelijk uit, de binnenkant is ook prachtig geschreven.

Ik wil Uitgeverij LS Amsterdam heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.