Ook dat nog – Anya Niewierra & Merel Godelieve

Titel: Ook dat nog
Auteur: Anya Niewierra & Merel Godelieve
Genre: Roman

Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN:  9789024599639 
Uitgave: Mei 2022
Uitvoering: E-book

Serie: Nee

Ook dat nog

Ook dat nog geschreven door Anya Niewierra en haar dochter Merel Godelieve is een prachtig verhaal over de liefde tussen drie generaties. Het is geschreven in dagboekvorm wat heel prettig leest, zo krijg je een kijkje in het leven van de drie vrouwen, elk in hun eigen geschreven vorm. Weer eens wat anders dan een boek met een ‘gewone’ schrijfstijl. Door de manier van schrijven leef je zo erg mee met de personages. Een aanrader voor iedereen die eens een kijkje wil nemen in het leven van deze drie totaal verschillende vrouwen met elk hun eigen levensbehoefte. 

In ‘Ook dat nog’ leren we Roos en haar dochter Maddy (Madelief) kennen. Roos is gescheiden en leeft haar tweede leven alleen in haar woning. Haar dochter trekt bij haar in na een relatiebreuk, waar Roos eigenlijk helemaal niet op zit te wachten. Ze is namelijk graag alleen, al is de aanwezigheid van Maddy af en toe ook wel prettig. Dan is er nog de moeder van Roos, namelijk Loes die een hippieoma is in een bejaardenoord. De drie vrouwen uiten elk hun eigen frustraties wat zorgt voor grappige situaties. Ze zijn er voor elkaar, maar kiezen ook graag hun eigen weg. Lukt het ze alle drie om hun leven weer op de rit te krijgen?

Wat was het een genot om in de levens van deze drie vrouwen te stappen. Vanaf het begin leef je al erg mee met de vrouwen en kun je maar met moeite het boek wegleggen. Het voelt net alsof ze hun verhaal aan jou vertellen, waardoor het heel persoonlijk overkomt.

Normaliter schrijft Anya Niewierra thrillers, die ik helaas nog niet heb kunnen lezen. Haar schrijfstijl is erg prettig om te lezen. Samen met haar dochter heeft ze er een prachtig verhaal van gemaakt. Met dagelijkse problemen die voor velen herkenbaar zullen zijn. Dit verhaal speelt zich echt af in de tijd van nu, namelijk in 2020, een moeilijke tijd voor velen tijdens de corona crisis. Zo kampen ook de personages met dit probleem. Het was geen leuke tijd, maar in dit boek wordt het zo gebracht dat je er wel om kan lachen.

Voor iedere vrouw (en man waarschijnlijk) is in dit verhaal wel herkenning te vinden, omdat er in dit verhaal drie vrouwen zijn uit drie totaal verschillende generaties. Die samen een mooi geheel vormen in dit boek. Hoe leuk is het om een kijkje te kunnen nemen in iemands dagboek, of in dit geval zelfs twee dagboeken? Ik heb er in ieder geval mega van genoten en vond het jammer dat het boek alweer zo snel uit was.

Het leest namelijk heel vlot door de korte stukken tekst en hoofdstukken. Zo heb je in een mum van tijd een aantal bladzijdes gelezen zonder dat je daar erg in hebt. Ik had dan ook graag nog veel langer over het leven van deze drie dames willen lezen, misschien ooit een vervolg?

Bij deze wil ik Uitgeverij LS Amsterdam heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.