Op goed geluk – Jenny Colgan

Titel: Op goed geluk
Auteur: Jenny Colgan
Genre: Roman

Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN:  9789024590223 

Aantal pagina’s: 320
Uitgave: Maart 2021
Uitvoering: Paperback

Serie: Ja (Deel 1)

Op goed geluk is het nieuwste boek van Jenny Colgan, een nieuwe serie waarvan dit het eerste deel is. Het is zoals we gewend zijn van Jenny weer een heerlijke feelgood. Dit zijn ook mijn favoriete feelgood verhalen, namelijk iemand die een compleet nieuwe start maakt in een andere plaats. Dit boek is echt weer genieten van begin tot eind.

In dit verhaal volgen we Nina, ze is gek op boeken, ze weet dan ook precies welk boek helpt bij wat voor probleem dan ook. Ze is dan ook werkzaam als bibliothecaresse in een bibliotheek. Maar door de sluiting van de bibliotheek raakt ze helaas werkloos. En tegen werkeloosheid gaan boeken haar niet helpen. Waar Nina normaal niet zo snel van de avontuurlijke acties is, besluit ze dat nu juist wel te doen. Ze ziet een advertentie van een grote bus online staan en besluit deze te gaan kopen. Ze wil deze namelijk gaan gebruiken voor haar boeken, deze wil ze gaan verkopen. Een boekenwinkeltje op wielen. Maar dat is makkelijker dan gedacht, toch doet Nina er alles aan om er een succes van te maken. En daarbij krijgt ze op de meest onverwachte momenten hulp van haar knorrige huurbaas, die ook nog eens heel aantrekkelijk is.

Wat is dit verhaal weer genieten, vanaf de eerste bladzijde wordt je gelijk meegenomen in het avontuur van Nina. En dat niet alleen, in het begin van het boek is er namelijk een boodschap te lezen van Jenny Colgan aan haar lezers. Een herkenbaar stukje met ook nog eens heel erg leuke tips namens Jenny. Nadat ik dit had gelezen had ik echt zin om Jenny een dikke knuffel te geven, dit zie je namelijk niet veel in boeken. En het maakt het juist zo extra persoonlijk.

De cover ziet er ook prachtig uit en het geeft je echt een uitnodigend gevoel om in dit verhaal te beginnen. Een boekenbus, dat is toch de droom van iedere boekenliefhebber? In dit verhaal kun je mee dromen met Nina en haar droom werkelijkheid zien worden. Door de prettige en realistische schrijfstijl van Jenny Colgan krijg je er een heel goed beeld bij en voelt het soms net of zit je vanaf een afstandje naar Nina te kijken. Het enige wat ik jammer vond is dat er aan het einde een hele snelle sprint plaatsvindt wat betreft de liefde.

Ik heb echt weer genoten van dit verhaal, een boek die elke boekenliefhebber gelezen moet hebben. Want boeken staan centraal in dit verhaal en er wordt met veel liefde geschreven over boeken. Gelukkig maar dat we nog geen afscheid hoeven te nemen, want in mei verschijnt alweer het tweede deel en ik kan niet wachten om opnieuw te lezen over de fantastische boekenbus van Nina!

Ik wil LS Amsterdam heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *