Over Emma – Rosie Walsh

Titel: Over Emma
Auteur: Rosie Walsh
Genre: Roman
Uitgeverij: Boekerij
ISBN:  9789022594957 
Aantal pagina’s: 400
Uitgave: Maart 2022
Uitvoering: Paperback
Serie: Nee

Over Emma - Rosie Walsh (Femleest)

Over Emma is geschreven door Rosie Walsh. Na haar vorige boek ‘Zeven perfecte dagen’ keek ik erg uit naar een nieuw boek van deze schrijfster. In het begin verliep het verhaal allemaal wat moeizaam en kon ik er maar moeilijk in komen. Maar gaandeweg het verhaal kwam je steeds meer te weten over Emma en wat zij allemaal heeft moeten mee maken. Dit is er eentje die wel even bij je binnen komt.

In ‘Over Emma’ volgen we uiteraard het leven van Emma. Ze is zielsgelukkig met haar man Leo en hun dochtertje Ruby. Het leven wat ze leiden is dan ook het perfecte plaatje. Totdat Leo stuit op papieren van Emma die hij maar moeilijk kan plaatsen. Het brengt hem in verwarring, waardoor hij op onderzoek uit gaat. Is Emma wel wie ze zegt dat zij is? Emma heeft overal een passend antwoord op, maar Leo zet stug door en doet er alles aan om achter de waarheid te komen. Een waarheid die je als lezer totaal niet aan ziet komen.

Een verhaal die wel even bij je binnen komt. In eerste instantie krijg je argwaan naar Emma toe. Want waarom neemt ze haar man niet in vertrouwen om hem de hele waarheid te vertellen? Maar juist die waarheid kan wel eens haar relatie kosten. Ik had veel verwacht wat er met haar mis kon zijn, maar dat zij zoveel heeft moeten mee maken in haar leven had ik niet aan zien komen.

Het vorige boek van deze schrijfster vond ik steengoed. Of deze daar aan kan tippen weet ik niet. Het verhaal zit zeker goed in elkaar. Alleen vond ik het erg jammer dat het zo traag op gang kwam. Halverwege het boek zat ik pas echt goed in het verhaal. In het begin gaat het vooral over het werkleven van zowel Emma als Leo, wat voor mijn doen niet heel erg boeiend was. Maar ook het werkleven van deze twee heeft later wel weer toevoeging aan het verhaal, maar daar kom je later pas achter.

Het kwam wel even binnen toen je er eenmaal achter kwam wat Emma allemaal heeft moeten meemaken. Vooral als je er later achter komt dat haar leven ook heel anders had kunnen verlopen. Wat zij allemaal heeft mee moeten maken, kun je het beste zelf gaan lezen. De titel past wat dat betreft heel goed bij de inhoud van het verhaal. Want het gaat uiteraard grotendeels over Emma. Een vrouw die heel wat voor de kiezen heeft gehad in haar leven. En datgene zal je nog lang bij blijven. Mocht je net als ik meer willen weten over Emma, dan zou ik het boek maar snel gaan lezen om er zelf achter te komen hoe haar verleden in elkaar zit.

Bij deze wil ik Uitgeverij Boekerij heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.