Blogtour: Pingwing – Rick Meijer

Titel: Pingwing
Auteur: Rick Meijer
Illustrator: Jade van der Zalm
Genre: Kind & Jeugd
Uitgeverij: Ploegsma 
ISBN:  9789021681870 
Uitgave: Juli 2021
Uitvoering: Hardcover
Serie: Nee

Pingwing geschreven door Rick Meijer is een hartverwarmend boek over de kleine Pingwing die het toch wel spannend vindt om alleen op reis te gaan en eenmaal ver weg op reis een beetje heimwee krijgt. Een herkenbaar verhaal voor de kleintjes en waarschijnlijk ook nog voor veel volwassenen onder ons.

Pingwing droomt over de andere kant van de zon. Op de Zuidpool is het veel te koud en Pingwing verlangt ernaar om eens naar een plek te gaan waar geen ijs te vinden is, maar warmte en veel zon. Thuis maakt hij niet veel spannends mee, het spannendste wat hij ooit meemaakte is het harde snurken van oom Jos. Als Pingwing de kans krijgt om er op uit te gaan naar de plek waar hij zo naar verlangt, gaat hij ervoor. Eenmaal aangekomen beloofd hij elke dag naar huis te bellen en dat doet hij. Hij vertelt hoe fantastisch het er wel niet is, over de hoge golven waar hij vanaf surft, de wilde gevaarlijke dieren die hij tegenkomt en het prachtige feest op het strand. Maar was dat wel echt zo? Zijn ouders zagen iets heel anders..

Een boek met een mooie boodschap, heimwee is namelijk helemaal niet erg. Het verlangen naar een mooiere plek mag er zijn. Maar ook het verlangen om weer terug naar huis te gaan. Ze zeggen altijd dat het gras groener is aan de overkant, maar dat is natuurlijk helemaal niet zo. Door dit hartverwarmende boek krijg je een hele mooie kijk over dat het krijgen van heimwee helemaal niet erg is.

Door middel van de prachtige illustraties gemaakt door Jade van der Zalm komt dit boek heel mooi tot leven. Elke bladzijde is een plaatje om naar te kijken, en elke keer ontdek je weer iets nieuws tijdens het lezen. Het verhaal zelf is ook heel mooi geschreven met een vlotte pen waardoor het nooit saai wordt. Het bevat per pagina ook niet heel veel tekst, wat fijn is voor degene die niet zo van voorlezen houden (zoals mijn vriend bijvoorbeeld. 😉)

Onze dochter Faylina is ook helemaal weg van dit verhaal, ze wil ook wel net als Pingwing een keer in het vliegtuig en spelen met alle vriendjes van Pingwing net als op de laatste pagina. Die laatste pagina is dan ook haar favoriete bladzijde. Ik vroeg haar hoeveel sterren ze het boek gaf, waarbij 1 ster heel stom is en 5 sterren prachtig mooi. Waarop ze vervolgens alle vijf haar vingers in de lucht steekt. Een mega aanrader dus en dat vinden wij hier thuis allemaal!  

Ik wil zowel Rick als Uitgeverij Ploegsma heel erg bedanken dat ik mocht meedoen aan deze blogtour. Neem ook vooral een kijkje bij een van de andere bloggers en bookstagrammers om te kijken wat zij van dit boek vonden.

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt naar het boek? Klik dan snel verder: Pingwing – Rick Meijer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *