Raak me niet – Laura Kneidl

Titel: Raak me niet
Auteur: Laura Kneidl
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020535907
Aantal pagina’s: 416
Uitgave: April 2020
Uitvoering: Paperback
Serie: Ja (deel 1)

Raak me niet - Laura Kneidl

Raak me niet geschreven door Laura Kneidl is een boek waar ik heel erg naar uit keek na alle lovende reacties. Alleen was het voor mij iets minder genieten dan de meeste lezers hebben gedaan met dit verhaal. Het is zeker niet een slecht verhaal, alleen kwam het boek maar niet bij mij binnen. Het raakte mij niet zoals ik had gehoopt. Wel maakt het einde mij nieuwsgierig naar deel twee.

In ‘Raak me niet’ volgen we Sage, zij is gevlucht vanuit Maine naar het plaatsje Nevada om daar haar studie te volgen. Gevlucht omdat er thuis iets naars is gebeurd waar ze liever nooit meer aan terug denkt. Ze heeft nog geen geld, geen onderkomen en geen vrienden. Toch gaat ze er alles aan doen om hem maar te vergeten. Totdat ze oog in oog komt te staan met Luca, die op haar overkomt als de persoon waar ze bang voor is. Een ruig uiterlijk en tatoeages maken hem tot een angstaanjagend persoon voor Sage. Maar juist Luca is niet wij zij denkt dat hij is, hij is juist het tegenovergestelde en laat haar hart zelfs sneller kloppen.

In het begin van het verhaal was het even wennen, wie is Sage en wat is er in het verleden gebeurd? Vragen waar je gaandeweg het verhaal wel antwoord op krijgt. Ik kon maar moeilijk in het verhaal komen, wat heel jammer is. Het verhaal is namelijk zeker niet slecht, alleen kon het mij maar niet raken. Je had zeker te doen met Sage, je kon het niet zo slecht bedenken en zij maakte het wel mee.

Wat wel heel fijn was om over te lezen, is de vriendschap die ze opbouwt met April, de zus van Luca. Ondanks alle tegenslagen kan ze altijd terecht bij April en later ook steeds meer bij Luca. Al blijft ze het moeilijk vinden om hem te vertrouwen. Het is mooi om over te lezen hoe deze vriendschap zich steeds verder opbouwt.

Het is jammer dat je van tevoren al weet dat dit boek een cliffhanger bevat, ik had het einde dan ook al grotendeels aan zien komen en dit kwam voor mij ook niet meer als een verrassing. Het maakt je wel nieuwsgierig naar het vervolg ‘Verlies me niet’. Hoe gaat het verhaal verder verlopen en gaat alles wel goed komen met Sage aan het einde? Kan ze haar verleden accepteren en verder bouwen aan haar toekomst? Daar gaan we achter komen in ‘Verlies me niet’. Een boek die ik zeker snel wil gaan lezen, want ondanks dat het verhaal mij minder raakte dan verwacht. Was het wel een heel fijn verhaal met een prettige schrijfstijl.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.