Roadtrip naar nergens – Barbara de Smedt

Titel: Roadtrip naar nergens
Auteur: Barbara de Smedt
Genre: Psychologische thriller
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN:  9789463967969 
Aantal pagina’s: 380
Uitgave: Juni 2021
Uitvoering: Paperback
Serie: Nee

Roadtrip naar nergens is geschreven door Barbara de Smedt, voor mij het eerste boek wat ik van deze schrijver heb mogen lezen. Eenmaal begonnen met lezen moest ik er eventjes in komen, maar zodra het boek mij eenmaal had weten te pakken moest en zou ik het einde weten en wel zo snel mogelijk.

In dit boek volgen we Michelle, zij heeft veel verloren in het leven en besluit er op uit te gaan. Een roadtrip, met een nog onbekende bestemming. Ze stapt in haar oude Volvo met de weinige spullen die ze nog heeft en vertrekt op weg naar het Zuiden. Eenmaal aangekomen in Portugal ontmoet ze daar Isa en haar dochtertje Frey. Wanneer er een lijk aanspoelt op het strand, begint Isa zich vreemd te gedragen. Als er later een tweede dode wordt gevonden, is het een die Michelle kent. Waarop alle gebeurtenissen zich in razendsnel  tempo opvoeren. Je gaat mee op een spannend avontuur samen met Michelle, als dat maar goed gaat aflopen.

In het begin moest ik eventjes wennen aan het verhaal, ik kon er maar moeilijk in komen. Maar zodra ik er steeds meer achter kwam hoe het verhaal in elkaar zat, moest ik weten hoe het ging eindigen. Waar in het begin de spanning nog rustig wordt opgebouwd en je Michelle steeds beter leert kennen en door middel van flashbacks leer je ook de reden kennen waarom ze op roadtrip is gegaan.

Ook Isa heeft een verleden en gaandeweg het verhaal kom je er ook steeds meer achter waarom zij is gevlucht samen met haar dochter. Alles tesamen maakt dit een heel spannend verhaal, waarin je gaandeweg het verhaal met steeds meer vragen komt te zitten. Door deze vragen lees je het boek het liefste in een keer uit om antwoord te krijgen op je vragen.

In het verhaal komen ook brieven voor, van een onbekend persoon. Wanneer je eindelijk denkt te weten wie de brieven heeft geschreven. Wordt het verhaal weer een totaal andere kant op gegooid. De schrijver wist mij vaak de verassen met deze plottwists.

Alle personages zijn heel goed uitgewerkt waardoor je een goede kijk krijgt van het verhaal. Zowel Michelle als Isa hebben het niet gemakkelijk gehad, waardoor je tijdens het lezen hun verdriet kunt voelen, maar ook de spanning die dat met zich meebrengt.

Een aanrader als je van psychologische thrillers houdt. Na het lezen van dit verhaal smaakt het zeker naar meer. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het andere boek wat Barbara heeft geschreven. Want dit zal zeker niet het laatste zijn wat ik van deze schrijver ga lezen.

Ik wil Uitgeverij Hamley Books heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *