Sneeuwblind – Linda van Rijn

Titel: Sneeuwblind
Auteur: Linda van Rijn
Genre: Thrillers
Uitgeverij: Marmer
ISBN:  9789460684722  

Aantal pagina’s: 288
Uitgave: Oktober 2021
Uitvoering: Paperback

Serie: Nee

Sneeuwblind geschreven door Linda van Rijn is een thriller die je tijdens het lezen vaak op een verkeerd spoor brengt. Een intrigerend verhaal die in je hoofd kruipt en je meesleept van de eerste tot de laatste bladzijde. Dit is er dan ook eentje die je maar moeilijk weg kunt leggen. Door de bekende schrijfstijl van deze auteur leest het erg prettig en vlieg je door het boek heen.

In dit verhaal volgen we Kim, zij is met haar zoontje Owen net verhuist naar Oostenrijk. Om samen te gaan wonen met Levi en zijn kinderen. Het leven gaat zijn gangetje en alles lijkt perfect te verlopen. Kim heeft het prima naar haar zin in de cocktail bar van Levi. Tot plotseling de moeheid bij haar toe slaat. Het lijkt in eerste instantie om een onschuldige vermoeidheid te gaan door het drukke werkleven en de verhuizing. Maar dan gebeuren er steeds meer vreemde dingen. Wat Kim zelfs doet besluiten om terug te keren naar Nederland, als het daarvoor al niet te laat is..

Dit is geen extreem spannende thriller, het is er meer eentje die in je hoofd kruipt. Je wordt nieuwsgierig gemaakt naar wat er precies gebeurd is vroeger. En vooral waarom er zoveel vreemde dingen gebeuren, die te maken hebben met Kim en Owen. Je krijgt tijdens het lezen het gevoel dat ze niet welkom zijn in Oostenrijk. Terwijl ze door iedereen juist met hartverwarmende armen worden ontvangen. Eentje daarvan zal waarschijnlijk liegen, maar wie?

Tijdens het lezen kom je steeds dichter bij de dader achter al deze vreemde gebeurtenissen. Wanneer je eenmaal denkt te weten wie erachter zit, weet de schrijfster je weer op een ander spoor te brengen. Ze wist mij tot een paar zinnen voordat de daadwerkelijke dader bekend werd gemaakt te verrassen. De reden waarom diegene dit gedaan heeft, had ik nooit aan zien komen.

De plotwendingen in dit verhaal zijn goed uitgewerkt en weten je vaak op een verkeerd spoor te brengen. Ondanks dat er weinig spanning aanwezig is, maakt het verhaal je toch telkens weer nieuwsgierig om verder te lezen. Ik werd zo opgeslokt door het verhaal dat ik het dan ook bijna in een ruk heb uitgelezen. Ik had graag nog wat meer uitgewerkt gezien hoe het nu gaat met iedereen. Ondanks dat, is dit een mooie toevoeging in het rijtje van al haar eerder verschenen werk.

Ik wil Uitgeverij Marmer heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *