Sofie en haar helden – Nancy Heinsman

Titel: Sofie en haar helden
Auteur: Nancy Heinsman

Illustrator: Nieke Stegerman
Genre: Prentenboek

Uitgeverij: Ensifera
ISBN: 9789083128702
Aantal pagina’s: 23
Uitgave: Januari 2021
Uitvoering: Hardcover

Serie: Ja (deel 1)

Sofie en haar helden is het eerste deel in de boekenreeks van ‘Wat ziet Sofie?’ geschreven door Nancy Heinsman en met illustraties van Nieke Stegerman. Een prachtig boek over de avonturen van Sofie en haar grote helden.

Het boekomslag ziet er prachtig uit om naar te kijken, het is dan ook een boek wat ik snel zou oppakken in de boekhandel. Het maakt je gelijk nieuwsgierig naar Sofie, want wie is Sofie en wie zijn haar helden? De grootte van het boek is ook erg prettig, zo kunnen je kids tijdens het voorlezen goed meekijken naar de prachtige tekeningen.

In dit boek volgen we de avonturen van Sofie, een erg vrolijk meisje wat te zien is in de tekeningen. Haar vrolijkheid straalt gewoon van het boek af. Elke ochtend hoort ze de vogeltjes naar haar fluiten. Ze vraagt zich af waar die vogels elke keer naartoe gaan en besluit dit te gaan vragen aan haar grote broers. Haar broers vertelden haar dat ze naar allemaal mooie plekken gingen. Ze vroegen Sofie zelfs of ze met hen mee ging vliegen. Maar zo hoog helemaal daarboven? Nee dat geloofde Sofie niet, ze had toch geen vleugels? Maar haar broers beloofden haar dat het wel kon en ze namen haar mee op een avontuur naar de mooiste plekken. Van slingeren in het bos tot hoog in de wolken tot nog zoveel meer.

Dit is een boek waar veel liefde in is gestoken en dat merk je gelijk al bij het eerste verhaaltje, het is namelijk een klein gedichtje aan de kinderen van de schrijfster. Hierdoor merk je dat het een droom is die uitkomt, namelijk een boek schrijven. In dit boek zie je wat voor een sterke band Sofie met haar broers heeft en dit maakt je helemaal vrolijk tijdens het lezen. Doordat de tekst op rijm is geschreven, leest het boek erg prettig en kunnen je kids zelfs raden wat er gaat rijmen op het volgende woord.

Niet alleen het verhaal is prachtig geschreven, de tekeningen brengen dit verhaal echt tot leven. Hierdoor krijg je een heel duidelijk beeld van wat Sofie en haar broers allemaal meemaken. Dit is vooral voor jonge kinderen erg prettig om te bekijken. Want zo horen of lezen ze niet alleen de tekst, maar kunnen ze ook genieten van de lieve tekeningen. Dit boek is met liefde geschreven en zo voelt het ook tijdens het lezen.

Nadat ik de laatste bladzijde had gelezen aan onze dochter, vroeg ze gelijk naar een volgend verhaaltje over Sofie. Het is dus maar goed dat dit nog maar het eerste deel in de boekenreeks is. Er gaan namelijk nog meer boeken komen over de reeks ‘Wat ziet Sofie?’. Ik ben al net zo benieuwd als onze dochter wat Sofie allemaal nog meer gaat beleven. Want dit is zeker een grote aanrader voor de jonge kinderen om voor te lezen en voor de al wat oudere kinderen om zelf te lezen.

Sofie en haar helden is te koop voor €14,95 in de webshop van Uitgeverij Ensifera. Wil je niks meer missen over de boeken van ‘Wat ziet Sofie?’. Volg ze dan snel via @watzietsofie en @uitgeverijensifera op Instagram.

Met dit boek deed ik mee aan de blogtour van Sofie en haar helden. Ik wil Nancy dan ook heel erg bedanken voor het beschikbaar stellen van dit recensie exemplaar. Vergeet ook zeker niet bij een van de andere bloggers te kijken wat zij er van vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *