Thuis in het duincafé – Debbie Johnson

Titel: Thuis in het Duincafé
Auteur: Debbie Johnson
Genre: Roman
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022590539 
Aantal pagina’s: 274
Uitgave: juli 2020
Uitvoering: Paperback

Serie: Ja (deel 3)

Debbie Johnson - Thuis in het duincafé
©Femleest

Eindelijk was daar het derde deel in de duincafé serie! Namelijk Thuis in het duincafé geschreven door Debbie Johnson. De andere delen waren bij mij al groot favoriet, maar dit deel vind ik tot nu toe de leukste van de drie!

Zoë heeft de voogdij gekregen over de 16 jarige Martha nadat haar beste vriendin is overleden aan kanker. Dit is niet makkelijk, ze was namelijk altijd de buurvrouw van Martha, had een makkelijk leven en weinig verantwoordelijkheden. Dit is in een keer veranderd naar de voogdij over Martha en de daarbij behorende verantwoordelijkheden. Martha heeft het erg moeilijk met het overlijden van haar moeder en uit dit in uitgaan met daarbij drank en drugs. Zoë ziet dat hier verandering in moet komen en besluit samen met Martha om ergens opnieuw te beginnen. Dit gaan ze doen in een dorpje aan de westkust in Engeland. Wanneer ze eenmaal zijn aangekomen weten ze nog niet dat er behoorlijk wat veranderingen in hun leven gaan komen. Waaronder een bezoekje van een wel heel bekend iemand.

Martha heeft het eerst erg moeilijk op haar nieuwe woonplek, maar ze doet haar best op school tot grote verbazing van Zoë. Gaandeweg het boek zie je dat het steeds beter gaat met Martha, maar ook met Zoë. Zoë maakt behoorlijk wat nieuwe vriendschappen in het dorp, daarbij zit een tussen waar ze misschien wel meer dan vriendschap voor voelt, maar kan ze dit wel doen tegenover Martha?

Wat is het heerlijk om weer terug te keren naar het duincafé, alle oude bekenden komen weer terug en het is erg fijn om te lezen hoe het nu met ze gaat. Je leeft echt mee met Zoë en Martha, ze krijgen het allebei niet makkelijk, maar de bewoners helpen maar al te graag. Een boek die je het liefste in een keer uit leest, maar toch ook niet. Want voor je het weet moet je alweer afscheid nemen van alle lieve bewoners met ieder zo hun eigen avonturen. Ik kan dan ook niet wachten tot de volgende delen worden vertaald!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *