Tido en Lali – Speeltuin naar de maan

Titel: Tido en Lali – Speeltuin naar de maan
Auteur: Joost van Ekeren

Illustrator: Sanne Miltenburg
Genre: Prentenboek

Uitgeverij: Het leeskasteel
ISBN: 9789083127408
Aantal pagina’s: 30
Uitgave: Februari 2021
Uitvoering: Hardcover

Speeltuin naar de maan is geschreven door Joost van Ekeren met illustraties van Sanne Miltenburg. Een boek die elke peuter in huis moet hebben. Want wat is dit een fantastisch verhaal.

Je krijgt een kijkje in het leven van Tido & Lali. Tido is een jongetje dat graag speelt met zijn hond Lali. Ze kijken er dan ook naar uit om na het lunchen te gaan voetballen. Tijdens het voetballen vinden ze een speeltuin genaamd De Betoverende Speeltuin. Op het eerste gezicht lijkt het een normale speeltuin, maar zodra ze op de toestellen gaan spelen wordt het een magische plek, waar ze veel plezier beleven.

Wat zijn we blij met dit boek en dan bedoel ik vooral onze dochter, want zij is er heel erg blij mee! Vanaf dat we het boek in huis hebben wordt het dagelijks op zijn minst een keer gelezen. Het is op zo’n leuke speelse manier geschreven dat het nooit verveelt.

Nadat ik het boek voor de eerste keer had voorgelezen, gaf onze dochter het boek een dikke knuffel en zei ze dat het een plaatsje kreeg op haar boekenplankje. Dit zegt ze niet bij alle boeken. Dat zegt al genoeg lijkt me. 😉

Je kunt zien dat Tido een andere huidskleur heeft als zijn ouders, zo kunnen kinderen op een speelse manier kennismaken met adoptie. Iets wat je nog maar weinig ziet in kinderboeken. Dat is dus zeker een groot pluspunt.

Er is ook een QR code aanwezig in het boek, via deze code krijg je eerst een geweldig liedje te horen en vervolgens wordt het boek voorgelezen. Een erg leuke toevoeging, waardoor je kids helemaal worden meegetrokken in het verhaal.

Ik had het boek eerste een aantal keer zelf voorgelezen voordat ik onze dochter het filmpje liet zien. Ze wist precies wanneer ze de bladzijde om moest slaan, dat was erg leuk om te zien.

Onze dochter speelt het verhaal zelfs na met haar speelgoed, zo leuk om te zien! Het verhaal blijft dus ook echt hangen bij de kleintjes. Als je nog een leuk verhaal zoekt voor je kids, dan is dit een hele grote aanrader!! Want dit boek behoort tot een van onze dochter haar lievelingsboeken!

Ik wil Joost van Ekeren en uitgeverij Het Leeskasteel heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *