Tot aan de zon en terug – Jill Mansell

Titel: Tot aan de zon en terug
Auteur: Jill Mansell
Genre: Roman

Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN:  9789024593101 

Aantal pagina’s: 354
Uitgave: April 2021
Uitvoering: Paperback

Serie: Nee

Tot aan de zon en terug is het nieuwste boek geschreven door Jill Mansell. En niet zomaar een boek, de eerste druk is namelijk helemaal roze!! Mocht je nog graag een roze exemplaar willen bemachtigen, wacht dan niet te lang meer. Alleen de eerste druk wordt namelijk in het roze gedrukt. Dit is opnieuw een heerlijk verhaal met de schrijfstijl zoals we gewend zijn van Jill Mansell.

In dit boek volgen we meerder personages, een van de hoofdpersonages is Didi, zij is werkzaam in het Wickham Hotel. Dit hotel is al jarenlang in haar familie en ze heeft het overgenomen van haar vader. Het hotel is haar lust en haar leven, ze werkt er dan ook veel en hard voor. Ze is verloofd met Aaron, waarvan ze denkt dat het haar grote liefde is. Maar dan staat plotseling Shay Mason voor haar neus. Hij is haar jeugdliefde van vroeger en ze had hem niet verwacht ooit nog terug te zien.

Shay Mason is terug in Elliscombe vanwege zijn zieke vader Red. Zijn vader wil graag terug naar zijn eigen woning om daar te sterven. Maar zijn woning lijkt wel een bouwval, daardoor wordt Shay genoodzaakt om zijn woning helemaal op te gaan knappen. Maar hier is natuurlijk haast bij, waardoor Shay voor een behoorlijk lange tijd in het Wickham Hotel logeert. Waar hij Didi behoorlijk vaak tegenkomt..

Een liefde die nog bloeit, maar geen kans krijgt om te groeien. Je voelt dat er nog liefde in de lucht hangt tussen Didi en Shay tijdens het lezen. Gaat die liefde nog over of zijn hun gevoelens te sterk? Dat is waar je achter komt tijdens het lezen. Maar naast het liefdesverhaal tussen Didi en Shay, komen er nog zoveel meer personages aan bod met ieder hun eigen verhaal.

Doordat er best veel personages in dit boek aanwezig zijn, zou je denken dat wordt mij te veel. Maar dat is met dit boek helemaal niet zo. Ze worden allemaal zo goed beschreven waardoor je het boek het liefste in een keer uit wilt lezen. Elk personage heeft zo’n sterk verhaal zonder dat er al te diep emotioneel op in wordt gegaan. De verhaallijn verloopt heel soepeltjes, maar het einde had van mij nog wel net iets beter kunnen worden uitgewerkt. Het voelt een beetje alsof het einde een beetje allemaal te snel in elkaar is geschreven.

Op het einde gaat alles heel vlot namelijk, veel relaties worden op het einde van het verhaal ineens perfect beschreven, zonder dat daar al te diep op in is gegaan. Maar dat was misschien ook wel nodig, anders was er waarschijnlijk nooit een einde aan het verhaal gekomen.

De cover en de binnenkant van dit boek zijn echt prachtig, binnen in het boek is er een plattegrond te vinden van Elliscombe. Dit is altijd een erg leuke toevoeging aan een boek, zo ook bij deze. Zo heb j er gelijk een mooi beeld bij van hoe het er allemaal uitziet in Elliscombe.

Dit boek is opnieuw een pareltje van Jill Mansell, er wordt zo goed ingegaan op alle personages. Waardoor het voelt alsof je ze ook echt goed heb leren kennen. Je leeft tijdens het lezen zo mee met iedereen, het voelt alsof je leest over je eigen vrienden of familie. Dit boek krijgt zeker een mooi plekje in mijn boekenkast, want dit is echt een pareltje!  

Ik wil LS Amsterdam heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.