Twaalf dagen voor kerst – Jenny Bayliss

Titel: Twaalf dagen voor kerst
Auteur: Jenny Bayliss
Genre: 
Roman
Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN:  9789024587124 
Aantal pagina’s: 432
Uitgave: oktober 2020
Uitvoering: Paperback

Serie: Nee

Twaalf dagen voor kerst is het debuut van Jenny Bayliss. Een boek waar ik erg naar uitkeek om het te gaan lezen. Ik had dan ook hoge verwachtingen. Eenmaal begonnen met lezen was de schrijfstijl even wennen maar zodra je eenmaal in het verhaal zit is het heerlijk om te lezen!

Kate heeft nog geen geluk gehad in haar leven wat betreft de liefde. Ze vindt dit ook helemaal niet erg, ze is namelijk heel tevreden met haar carrière als ontwerpster. Daarnaast mag ze ook nog eens gebakjes maken voor in het café van haar jeugdvriend Matt. Veel tijd voor daten heeft ze dan ook niet, totdat haar vriendin Laura haar overhaalt om mee te doen aan ‘twaalf dates voor kerst’, zij helpen je aan de man voor de kerstvakantie begint. Wanneer Kate haar eerste date haar laat zitten, ziet ze het nog somber in. En toch zitten er erg leuke dates tussen met misschien zelfs wel de ware. Haar jeugdvriend Matt vindt het maar niks dat ze naar al die dates gaat, want zijn de mannen wel betrouwbaar? Als Kate denkt dat ze de ware gevonden heeft, blijkt deze heel anders in elkaar te zitten dan ze dacht. Daarnaast beginnen ook oude gevoelens op te borrelen voor een bepaalde man, maar zijn die gevoelens wel wederzijds?

Zodra ik begon met lezen moest ik heel erg wennen aan de schrijfstijl, zo springt de schrijfster zomaar ineens naar een flashback midden in het verhaal. Maar als je hier eenmaal aan gewend bent is het een erg leuk verhaal om te lezen. Wat wel jammer is, is dat de hoofdstukken echt heel erg lang zijn en dan heb ik het over 30 tot 40 bladzijdes per hoofdstuk. Maar ook dit went, al heb ik toch liever wat kortere hoofdstukken. Het verhaal is bijzonder en het zit ook goed in elkaar. Kate maakt van alles mee tijdens haar dates en ik moest dan ook vaak hardop lachen tijdens het lezen. Het gekibbel tussen Kate en Matt vond ik ook erg vermakelijk, heerlijk om te lezen hoe ze met elkaar omgaan en dat ze allebei graag gelijk willen hebben.

Dit is een verhaal die je gelezen moet hebben tijdens de feestdagen. Met een kerstmuziekje op de achtergrond waan je je helemaal in het plaatsje Blexford, want de schrijfster weet heel beeldend te schrijven. Zo zag ik precies voor mij hoe magisch het er uit zo moeten zien met alle versieringen en de sneeuw die maar bleef vallen. De cover past dan ook perfect bij de inhoud van het boek. Want alleen al door de cover wordt je nieuwsgierigheid gewekt naar het verhaal. Mocht je net als ik niet van lange hoofdstukken houden, dan raad ik het alsnog aan om het boek te gaan lezen. Want ik heb genoten! En laten we hopen dat wij ook een witte kerst mogen meemaken dit jaar net als Kate.

Ik wil LS Amsterdam heel erg bedanken voor het beschikbaar stellen van dit recensie exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *