Verdwaald – Winchester McFly

Titel: Verdwaald
Auteur: Winchester McFly
Genre: Thriller

Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN:  9789024592883 

Aantal pagina’s: 200
Uitgave: Mei 2021
Uitvoering: Paperback

Serie: Ja (Deel 2)

Verdwaald is het tweede deel in de serie over de Detta Dossiers geschreven door Winchester McFly. Een boek waarin ik ook verdwaalde, verdwaalde in hoe goed het geschreven is. Van begin tot eind word je in spanning gehouden.

Het verhaal begint met een politiezaak, er is namelijk een lichaam gevonden in de Mergelgrotten. Maar er ontbreekt een hoofd van het lichaam en de vraag waar die is gebleven. Het lijkt erop dat een oude legende opnieuw is begonnen. Er wordt namelijk gesproken over een wezen met rode ogen die zich zou bevinden in de grotten. Is deze na al die jaren weer tot leven gewekt? Of blijkt er iets anders aan de hand te zijn? Doordat er aan bovennatuurlijke krachten worden gedacht, wordt het team van Tess de Winter en David Detta ingezet. Zij doen er alles aan om de verdachte te vinden achter deze moord.

Opnieuw een verhaal die steengoed in elkaar zit, van het eerste deel in de serie had ik al genoten. Maar deze is misschien zelfs nog wel beter. Vanaf de eerste bladzijde word je meegenomen in een spannende scene, je wordt nieuwsgierig gemaakt. Wat is er gebeurd? En vooral hoe heeft het kunnen gebeuren?

Telkens wanneer je denkt te weten hoe het verhaal zich verder gaat verlopen, wordt het verhaal weer een hele andere kant op gegooid. Nagelbijtend spannende scenes die je het liefste in een keer uit wilt lezen.

Tijdens het lezen herkende ik een aantal aspecten van bekende films. Of hier inspiratie op is uitgedaan weet ik niet. Maar het geeft zeker een goede twist aan dit verhaal. Een verhaal die op zich prima los te lezen is, al is er wel een rode draad te vinden over het dochtertje Ella van David. Zij zit namelijk nog steeds gevangen in een andere wereld. Een wereld die David maar moeilijk kan bereiken.

Dit boek geeft je slapeloze nachten, het liefste lees je dit boek in een ruk uit. De spanning wordt langzaam opgebouwd waardoor je maar door wilt blijven lezen. Telkens word je nieuwsgierig gemaakt en dieper meegetrokken in het verhaal. Mocht je van verhalen houden met een vleugje bovennatuurlijkheid, dan is deze serie zeker een aanrader. Je wordt aan het einde nieuwsgierig gemaakt, nieuwsgierig naar het derde deel. Ik kan dan ook niet wachten totdat deze verschijnt, zodat ik ook deze in een ruk kan uitlezen en hopelijk verder kan lezen over David en zijn dochtertje Ella. Want juist naar hun verhaal ben ik heel benieuwd!

Ik wil Uitgeverij LS Amsterdam heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.