Verliefd tussen de sterren – Anna Todd


Titel: 
Verliefd tussen de sterren
Auteur: Anna Todd
Genre: 
Roman (New Adult)
Uitgeverij: Boekerij
ISBN:  9789022587676 

Aantal pagina’s: 288
Uitgave: Oktober 2020
Uitvoering: Paperback

Serie: Ja (deel 1)

Verliefd tussen de sterren is het eerste deel van een nieuwe serie geschreven door Anna Todd. De meesten kennen haar van de After serie. Ik heb dit jaar nog geen tijd gehad om deze te lezen dus voor mij is dit dan ook het eerste boek wat ik heb gelezen van Anna Todd. De cover van dit boek ziet er prachtig uit en spat echt van je scherm. In het verhaal wordt er vaak verwezen naar de sterren, de titel is dan ook goed gevonden.

In dit verhaal volgen we Karina, zij is werkzaam in een massagesalon. Ze heeft het voor elkaar gekregen om een eigen huisje te kopen, waar nog veel aan moet gebeuren. Maar ze kan er in leven en het is van haar. Ze heeft niet zo’n goede band met haar vader en stiefmoeder en ze is dan ook erg blij dat ze niet meer thuis woont. Karina haar moeder is al jaren niet meer in haar leven, ze heeft ook niet zoveel goede herinneringen aan haar. Karina heeft nog een tweelingbroer Austin, hij weet zich vaak in de problemen te werken waar Karina zich zorgen over maakt. Wat dat betreft is Austin echt een kind van zijn moeder.

Kael is net terug van een uitzending naar Afghanistan. Wanneer hij langskomt in de massagesalon voor een massage komt hij terecht bij Karina. Hij is een stille jongen die waarschijnlijk veel heeft meegemaakt. Karina is nieuwsgierig naar hem, ze mag namelijk zijn been niet aanraken en hij doet zijn broek dan ook niet uit. Toch weet ze  zich in te houden met haar nieuwsgierigheid, want door haar ervaring met het leger weet ze dat ze niet al te veel moet doorvragen over zijn verleden.

‘Het was gewoon dat hij me het gevoel gaf dat alles veel dichter bij het oppervlak was, rauw en levendiger.’ Blz. 152

Karina is altijd degene die de familie bijeen probeert te houden. Ze weet namelijk als geen ander hoe het is om een familielid zien terug te keren uit een oorlogsgebied. Daardoor vergeet ze wel eens om voor zichzelf te zorgen. Wanneer Austin voor de zoveelste keer in aanraking komt met de politie en haar vader steeds extremer reageert op haar. Weet ze even niet meer hoe ze het zoeken moet. Maar gelukkig is daar Kael, hij probeert er voor haar te zijn, een luisterend oor. Maar als ze er via haar vader achter komt dat hij niet is wie zij dacht, staat ze voor een moeilijke keuze. Wie zijn kant van het verhaal moet ze geloven?

‘De felste sterren branden het snelst op, dus we moeten ze houden zolang dat kan.’ Blz. 210

Dit boek wordt verteld vanuit de ik vorm, dit is in het begin even wennen. Maar zodra je eraan gewend bent leest het boek heerlijk vlot weg. Dit komt ook mede door de erg korte hoofdstukken. De diepgang in dit boek had van mij wel wat meer gemogen. Ik miste een beetje de connectie met de personages. Het gebeurt ook allemaal heel snel, hierdoor komt het wat onrealistisch over. Pas tegen het einde werd het verhaal voor mij boeiend en wou ik het liefst zo snel mogelijk doorlezen om te weten hoe het eindigt.

Maar dit boek heeft geen einde, het voelt net alsof bet boek midden in het verhaal stopt. Anna Todd heeft het zo geschreven dat het boek eindigt met een wordt vervolgd.. Ik ben hier niet zo’n hele grote fan van, want ik wil juist direct weten hoe het verder verloopt. De plottwist aan het einde zie je ook niet aankomen waardoor je met vraagtekens komt te zitten. Ik denk dan ook dat we in deel twee antwoord gaan krijgen op deze vragen. Hopelijk hoeven we daar niet lang meer op te wachten! Want juist door dit open einde wordt je nieuwsgierig naar deel twee.

Ik wil Uitgeverij Boekerij heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *