Waar ik liever niet kom – Liselotte Idema

Titel: Waar ik liever niet kom
Auteur: Liselotte Idema
Genre: Roman

Uitgeverij: Vrijdag
ISBN:  9789460017704 

Aantal pagina’s: 312
Uitgave: April 2021
Uitvoering: Paperback

Serie: Nee

Waar ik liever niet kom is het debuutroman van Liselotte Idema. Een boek waar ik in eerste instantie over dacht dat het niets voor mij zou zijn, maar ik werd juist blij verrast. Ik heb namelijk echt genoten van de reis die Caroline heeft gemaakt.

In dit verhaal volgen we dus de 28 jarige Caroline, er is een ding waar ze een hekel aan heeft en dat is backpacken. Haar complete vriendenkring heeft het al eens gedaan en kan het dan ook heel erg aanraden. Maar Caroline gruwelt er bijna van, er is namelijk een groot ding wat haar tegen houdt. Totdat haar relatie stuk loopt, ze besluit om zomaar uit het niets een enkele reis te boeken naar Bangkok. Daar eenmaal aangekomen komt ze Luke tegen, een wereldreiziger die helemaal verliefd is geworden op Bangkok. Maar Caroline voelt zich daar helemaal niet thuis en besluit verder te reizen door Azië. Ze heeft namelijk brieven mee op zak en is juist op zoek naar het gene wat ze in de brieven kan vinden. Maar is het haar zoektocht wel waard?

Een verhaal die diep bij mij binnenkwam, het laat je weer even goed nadenken over het leven. Caroline heeft het tijdens haar reis niet gemakkelijk, zowel fysiek als emotioneel. Maar toch zet ze stug door, de mensen die op haar pad terecht komen zijn ook allemaal erg behulpzaam. Het was net of was ik met Caroline mee op reis en keek ik mee vanaf een afstandje.

De schrijfstijl is namelijk heel erg beeldend, het voelde net of waande ik mijzelf ook in Azië. Caroline komt onderweg prachtige mensen tegen, je voelt tijdens het lezen gewoon dat het diep van binnen ook echt lieve mensen zijn die haar graag willen helpen.

Het gehele boek blijft het wel een beetje hetzelfde, Caroline is namelijk op zoek. En neemt jou mee op haar zoektocht, het enige verschil is haar omgeving en de mensen om haar heen. Ik heb echt genoten om mee te mogen gaan met haar zoektocht. Het einde had ik dan ook niet aan zien komen, maar het maakt het boek juist ook wel weer compleet. Ik heb namelijk van begin tot eind echt meegeleefd met Caroline.

Het is jammer dat ik alweer afscheid moet nemen van Azië, ik was graag nog wat langer gebleven om de verdere avonturen van Caroline mee te beleven. De schrijfstijl is heel erg prettig geschreven, waardoor je door het boek heen vliegt. Ondanks dat het in een ik-vorm is geschreven, had ik hier helemaal geen moeite mee tijdens het lezen. Ik ben dan ook heel benieuwd naar nog meer van deze schrijfster. Als je zin hebt in een reisje naar Azië dan is dit zeker een aanrader.

Ik kreeg dit boek als blind-date aangeboden door New Book Collective en wil ze ook heel erg graag bedanken voor dit recensie exemplaar.

Eén gedachte over “Waar ik liever niet kom – Liselotte Idema”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.