Wat zou Dolly doen? – Petra Vollinga


Titel: 
Wat zou Dolly doen?
Auteur: Petra Vollinga
Genre: Roman
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022592687 
Aantal pagina’s: 272
Uitgave: Augustus 2021
Uitvoering: Paperback
Serie: 
Nee

Wat zou Dolly doen? is geschreven door Petra Vollinga. Een heerlijke roman waarbij je tijdens het lezen even alles om je heen vergeet en je jezelf vermaakt met de meiden in Amerika. Een fijne feelgood waarbij je niet veel hoeft na te denken en lekker kunt gaan lezen.

In dit boek volg je de drie dames Betteke, Gonny en Karlijn. Drie totaal verschillende dames met allemaal maar een doel en dat is de wedstrijd winnen om een roadtrip door Amerika te winnen. Met als eindstation een meet en greet met de enige echte Dolly Parton. Samen maken ze vele kilometers in een wel hele toffe auto, onderweg komen ze langs New Orleans, Graceland, Memphis en Nashville. Gonny krijgt stiekem heimwee naar haar gezin, Betteke draagt een geheim met zich mee en Karlijn is niet vies van een onenightstand. Wat samen een hilarische roman oplevert over vriendschap en de liefde voor countrymuziek.  

Vanaf de eerste bladzijde is het al genieten geblazen, je wordt meegenomen in de rompslomp van Gonny haar gezinsleven. Draait mee met het drukke werkleven van Betteke en je krijgt een kijkje in het liefdesleven of eerder seksleven van Karlijn. Die samen hilarische momenten opleveren waardoor je vaak hardop zit te lachen.

Het boek bevat hele korte hoofdstukken die zich afwisselen tussen de drie dames. Zo leer je ze alle drie apart goed kennen. Maar ook de vriendschap tussen de drie dames zie je opbloeien tijdens het lezen. Je waant je tijdens het lezen even in een totaal andere wereld. Waardoor je zelf ook zin krijgt om weer eens een countrymuziekje op te zetten.

Wat was het heerlijk om even van de geschiedenis te kunnen proeven van de countrycelebs en vooral over die van Dolly Parton. Je krijgt er gewoon zin van om zelf die auto te gaan huren en te gaan roadtrippen door Amerika.

Ik las dit boek in een dag uit, wat denk ik wel genoeg zegt. Dit boek is zeker een aanrader, eentje die je maar moeilijk kunt wegleggen. Of je nou van countrymuziek houdt of niet. Dit boek laat je daar wel van houden. Ik had graag de dames nog beter willen leren kennen. En ik had het leuk gevonden als ik nog wat langer van hun thuiskomst had kunnen genieten.  

Genoten, dat is iets wat ik zeker heb gedaan met dit boek. Vanaf het begin tot het einde was het alleen maar genieten van de rock ’n roll, met een paar hilarische momenten zoals een nachtje in een onbewoonde wereld, een knappe monteur en een fantastisch optreden die ik niet had zien aankomen. Door dit boek heeft zelfs Dolly Parton een klein plekje in mijn hart veroverd. En daarom ga ik nu ook lekker een country muziekje opzetten.

Ik wil Uitgeverij Boekerij heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *