Wedden van wel? – Vannessa Thuyns

Genre: Roman
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
ISBN:  9789492585929 
Aantal pagina’s: 300
Uitgave: Augustus 2021
Uitvoering: Paperback
Serie: Nee

Wedden van wel is alweer het vierde boek geschreven door Vannessa Thuyns. Een feelgood die iedereen gelezen moet hebben. Tot nu toe vind ik dit het mooiste boek wat ik heb gelezen van deze schrijfster. Het is op en top genieten met dit verhaal. Eentje die je zeker in je boekenkast moet hebben staan.

Robine is tijdelijk even terug in Nederland vanwege de verjaardag van haar vader. Ze heeft een hekel aan Nederland en gaat het liefst ook zo snel mogelijk weer terug naar Italië. Daar heeft ze een eenvoudig leven zonder de problemen die ze in Nederland wel heeft. Ze ligt niet zo goed op een lijn met haar zus. Met haar vader en haar broer daarentegen kan ze wel heel goed opschieten en toch kunnen ze haar niet overhalen om te blijven. Er is maar een reden die haar in Nederland houdt en dat is dat ze geen geld heeft voor een ticket terug naar Italië. Totdat ze zoals vanouds een weddenschap sluit met haar broer, als zij Jasper van Gunnik, een succesvol advocaat kan regelen als date voor haar vaders verjaardag. Krijgt ze een ticket terug naar Italië cadeau van haar broer. Maar dat is moeilijker te regelen dan ze dacht.

Een ding is zeker, dit is tot nu toe het beste werk wat ik heb gelezen van deze schrijfster. Want wat heeft zij zich overtroffen met deze feelgood. Vanaf het begin tot het einde is dit genieten geblazen. De personages zijn allemaal zo verschillend van elkaar, maar juist daardoor pakt dit verhaal zo goed uit. Ik heb meerdere keren hardop zitten lachen tijdens het lezen.

Tijdens het lezen leef je erg met Robine mee, gaat het haar lukken om een date te regelen? Dat het leven haar op sommige momenten mee zit, is wel heel toevallig. Maar voor haar juist handig meegenomen, via deze manier komt ze steeds dichter bij Jasper van Gunnik. Jasper daarentegen is geen gemakkelijk type. Maar hier heeft hij zo zijn redenen voor, en door die bubbel moet Robine heen zien te prikken.

Ondanks een aantal tegenslagen, gaat Robine er vol voor. Ze blijft deze weddenschap net zo lang vol houden totdat ze haar zin heeft gekregen. En dit pakt uiteindelijk heel anders uit dan ze in eerste instantie had verwacht.

Een ultiem feelgood gevoel, dat is zeker wat je krijgt door het lezen van dit verhaal. De schrijfstijl van Vannessa is heel fijn om te lezen. Voor je het weet ben je zo een aantal hoofdstukken verder. Na het lezen van dit verhaal ben ik heel benieuwd wat ze nog meer in petto heeft. Want dat ze goed kan schrijven is een ding wat zeker is. Wedden dat jij dit verhaal als feelgood liefhebber ook fantastisch gaat vinden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *