Blogtour: Welkom in Ferry Lane – Nicola May

Titel: Welkom in Ferry Lane
Auteur: Nicola May
Genre: Roman
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020545845
Aantal pagina’s: 336
Uitgave: September 2021
Uitvoering: Paperback
Serie: Ja (Deel 1)

Welkom in Ferry Lane geschreven door Nicola May is een nieuwe serie over het plaatsje Ferry Lane. Wat een genot was het om hier te verblijven. Ik heb dit boek dan ook met veel plezier gelezen. Deze personages verwelkom je in je hart tijdens het lezen. Een heerlijke feelgood die je het liefste in een ruk uitleest.

 In het dorpje Hartmouth, in Cornwall woont de 33-jarige Kara. Ze droomt al jarenlang van een opleiding tot bloemist, maar door het vertrek van haar moeder en haar oudere zus, heeft zij er voor gekozen om haar vader niet in de steek te laten. Ze is best gelukkig met haar leven, maar dan komt ze erachter dat haar vriend vreemdgaat en ook nog eens haar spaargeld heeft gejat. Nadat ze hem heeft gedumpt, zet ze de vrijgekomen kamer in haar appartement te huur via Airbnb. Als ze plotseling een kaart ontvangt met daarin tickets naar New York, kiest ze ervoor om deze kans aan te nemen. Ook al weet ze niet van wie de tickets afkomstig zijn. Tijdens haar reis leert ze zichzelf goed kennen en vooral hoe ze het leven aan wil pakken. En erachter komt dat de liefde toch dichterbij is dan ze dacht.

Wat een hartverwarmende feelgood, waarin je Kara ziet worstelen met haar huidige leven. Ze dacht alles op rolletjes te hebben, maar achteraf blijkt dit dus niet zo te zijn. Gelukkig heeft ze veel lieve mensen om haar heen die haar proberen te helpen nadat ze haar vriend heeft gedumpt.

Het plaatsje Hartmouth wordt zo beeldend beschreven dat je het gevoel hebt alsof je er zelf bij aanwezig bent. De lieve personages krijgen na het lezen van dit boek zeker een plekje in mijn hart. Vooral die lieve Harry, wat een schat is dat toch. Hij deed me veel denken aan mijn eigen opa. Maar ook de vriendin van Kara, Star is een lieverd.

Een verhaal die je leest met een lach en een traan. Het evenwicht in het humoristische en emotionele is in dit boek perfect op elkaar afgestemd. Na de Cockleberry Bay serie heeft Nicola zichzelf overtroffen. Wat een op en top feelgood verhaal was dit. Ik heb er dan ook ontzettend van genoten en kan niet wachten tot het tweede deel verschijnt. Want afscheid nemen van Ferry Lane wil ik nog lang niet. Gelukkig hoeven we daar niet lang meer op te wachten, ‘De sterrenhemel boven Ferry Lane’ verschijnt namelijk dit jaar nog.

Ik wil Uitgeverij Zomer en Keuning heel erg bedanken dat ik mocht meedoen aan deze blogtour.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.