Wie waagt die wint – Charlotte de Monchy


Titel: 
Wie waagt die wint
Auteur: Charlotte de Monchy
Genre: Roman

Uitgeverij: Boekerij
ISBN:  9789022592472 
Aantal pagina’s: 320
Uitgave: Mei 2022
Uitvoering: Paperback

Serie: Nee

Wie waagt die wint

Wie waagt die wint is alweer de zevende roman geschreven door Charlotte de Monchy. De boeken van Charlotte kijk ik altijd mega naar uit en ik kon dan ook niet wachten tot ik in haar nieuwste boek kon beginnen. Een boek geschreven door Charlotte de Monchy valt namelijk nooit tegen. En ook met dit verhaal wist ze je weer helemaal in te palmen. Vanaf de eerste bladzijde zit je gelijk in het verhaal waarin ze je meeneemt in het leven van Lizzy, die zichzelf vaak gênant weet neer te zetten.

In ’Wie waagt die wint’ volgen we dus het leven van Lizzy, zij is werkzaam als marketeer voor het mannen magazine ‘Man van nu’. Daarnaast woont ze nog steeds in een uitgeleefd studentikoos appartement die ze samen deelt met haar beste vriendin Mathilde. Het enige vrolijke in haar leven op het moment zijn de bezoekjes aan de bejaarde Celeste met wie ze bevriend raakte na haar studentenbaantje in de thuiszorg. Ze mist nog heel erg een man in haar leven, maar die prins lijkt wel op een schildpad te zitten in plaats van op het witte paard. Wanneer Celeste plotseling overlijdt, blijkt het dat ze het grote grachtenpand van Celeste heeft geërfd. Er is alleen een tegenprestatie, ze moet het delen met de kleinzoon van Celeste. Als dat maar goed gaat..

Wat een heerlijk verhaal heeft de schrijfster hier van gemaakt. Vanaf de eerste bladzijde word je gelijk meegetrokken in het chaotische leven van Lizzy. Aan de ene kant heeft ze haar leven prima op orde. Ze heeft een baan en een dak boven haar hoofd. Maar dit leven maakt haar niet gelukkig, ze weet alleen niet wat ze anders zou moeten doen. Totdat ze een fortuin erft en deze ook nog eens moet delen met Tobias, de kleinzoon van Celeste. Tobias blijkt een knappe verschijning te zijn wat het moeilijk maakt om mee samen te werken.

De schrijfster weet wel hoe ze haar lezers moet laten lachen. Ik heb dan ook vaak hardop zitten lachen om de gênante momenten die Lizzy mee maakt. Aan de ene kant is ze heel erg in zichzelf met haar gedachten, maar ze weet je als lezer ook vaak te verrassen met haar spontante acties. Dit vond ik een erg leuke toevoeging geven aan het personage.

En dan Tobias, hij heeft het zwaar te verduren met de keuzes van Lizzy. Durft ze de definitieve keuze te maken of blijft ze hangen in haar bindingsangst? Hoe deze twee met elkaar om gaan was leuk om over te lezen. Waardoor het ook moeilijk werd om het boek weg te leggen. Want deze twee personages blijven maar in je hoofd spoken met hen portie humor die groot aanwezig is in dit verhaal.

Charlotte de Monchy heeft zichzelf weer overtroffen met dit verhaal. Het is dan ook jammer dat het boek alweer zo snel uit was. Ik had graag nog veel langer willen genieten van deze personages. Het lijkt soms wel alsof de boeken van Charlotte de Monchy veel sneller weg lezen dan andere boeken. Ik ben dan ook heel benieuwd naar haar volgende boek, waar we helaas weer een tijdje op moeten wachten. Ik kijk daar nu alweer naar uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.