Winterzon – Jackie van Laren

Titel: Winterzon
Auteur: Jackie van Laren
Genre: Roman

Uitgeverij: Boekerij
ISBN:  9789022591475 
Aantal pagina’s: 224
Uitgave: December 2021
Uitvoering: Paperback

Serie: Ja (deel 4)

Winterzon - Jackie van Laren

Winterzon is alweer het vierde en laatste deel in de ‘Onder de bomen’ serie geschreven door Jackie van Laren. Wat een mooi einde van een prachtige serie. Het verliep allemaal niet heel snel, maar dit leer je juist waarderen hoe verder je komt met de serie. En achteraf gezien had het voor mij nog wel veel langer mogen duren.

Waar het verhaal in ‘Herfstrood’ eindigde, gaat in ‘Winterzon’ weer verder. Het leven gaat voor iedereen eindelijk volgens het boekje. Alle personages lijken gelukkig te zijn. Sylvie is nog steeds dolgelukkig met Freek. Het huis wordt steeds meer een echt thuis en tijdens het opruimen komen er steeds meer pareltjes boven, zo vindt Freek een boekje van heel wat jaren geleden. In dit deel ga je samen met alle personages je verheugen op de kerstdagen en vooral uitkijken naar het einde. Want die is precies zoals een feelgood hoort te eindigen.

Waar ik in de vorige delen soms wat moeite had met het verloop van het verhaal. Ging dat in deze soms weer heel snel, zo was het heel mooi om te zien hoe Freek is gegroeid in de tussentijd. Alles gaat precies zoals het hoort te gaan, waardoor je heel vlot door het boek heen leest. Dit komt ook mede door de prettige schrijfstijl zoals we die van Jackie van Laren gewend zijn.

Een prachtig einde, dat is wat Jackie met ‘Winterzon’ heeft neergezet. Ondanks dat er weinig meer gebeurd, is het juist zo’n mooi einde van deze serie. Al zou ik het helemaal niet erg vinden om nog veel langer van deze personages te kunnen genieten. Ondanks dat het heel mooi eindigt, maakt het toch nieuwsgierig naar meer. Dat er nog een deel bij zou komen zou ik dan ook helemaal niet erg vinden.

Het hele groei proces van zowel Freek als Sylvie heb ik erg van genoten. Van twee personages die nog erg met zichzelf in de knoop zitten zijn  ze uitgebloeid tot twee hele mooie en zelfverzekerde mensen. Wat zal ik Ties haar opmerkingen gaan missen, want wat is zij een heerlijk personage. Ze is nog maar jong, maar al zo wijs.

Jackie van Laren heeft met deze ‘Onder de bomen’ serie weer een prachtig verhaal weten neer te zetten. Eentje zoals we van haar gewend zijn, maar toch net een beetje anders. En dat anders is mij heel erg goed bevallen. Op naar nog meer mooie verhalen van Jackie van Laren.

Eén gedachte over “Winterzon – Jackie van Laren”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.