Zoek de zon op – Jenny Colgan

Titel: Zoek de zon op
Auteur: Jenny Colgan
Genre: Roman

Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN:  9789024590940 

Aantal pagina’s: 432
Uitgave: Mei 2021
Uitvoering: Paperback

Serie: Ja (Deel 2)

Zoek de zon op is het tweede deel in de Happy ever after serie geschreven door Jenny Colgan. Dat Jenny goed kan schrijven dat weten we wel, maar met dit boek heeft ze zichzelf echt overtroffen. Ik heb zo intens genoten van dit verhaal, het behoort nu ook tot mijn favoriet van al haar boeken.

In dit boek volgen we Zoë, ze woont samen met haar zoontje Hari in London. Jaz, de vader van Hari is maar weinig in beeld en Zoë moet alle eindjes aan elkaar zien te knopen om rond te kunnen komen. Totdat Surrinder, de zus van Jaz met een idee komt. Nina van de boekenbus is namelijk op zoek naar een tijdelijke invaller en daarnaast is er ook nog een baan beschikbaar voor haar als au pair. Met die beschikbare kansen besluit Zoë te vertrekken naar Schotland. Niet wetende dat daar een stel onhandelbare kinderen op haar staan te wachten. En de vaste klanten van de boekenbus hebben liever Nina als Zoë. Toch doet Zoë er alles aan om het goed draaiende te krijgen.

Wat een prachtig verhaal was dit, alles in dit verhaal klopt gewoon. Je leeft zo mee met Zoë, hoe ze zo voor de leeuwen wordt geworpen en het toch allemaal maar even doet. De kinderen hebben het ook niet gemakkelijk, aangezien hun moeder zomaar plotseling is verdwenen zonder een goede reden. Het is heel realistisch geschreven, waardoor het ook heel echt overkomt. Alsof dit gezin echt zou hebben kunnen bestaan.

De schrijfstijl van Jenny Colgan is heel erg prettig en je vliegt er dan ook zo doorheen. Dit is zo’n boek die je het liefste in een keer uit wilt lezen, maar ook weer niet. Want van dit boek wil je het liefst zo lang mogelijk van genieten. Ookal is dit een feelgood, de schrijfster laat je ook zeker even in spanning zitten. Want soms werd het zo spannend dat je het liefst zo snel mogelijk door wou lezen, om te weten of het wel goed gaat aflopen.

Het is zo leuk om te zien dat alle personages uit het eerste deel ook terugkomen en om te lezen hoe het nu met hun gaat. Jenny Colgan is uiteraard onze feelgood koningin, maar met dit boek heeft ze zichzelf echt overtroffen. Ik ben dan ook heel blij dat we nog geen afscheid hoeven te nemen van Schotland, want in augustus 2021 verschijnt het derde deel in de serie, waar ik enorm naar uitkijk!

Ik wil Uitgeverij LS Amsterdam heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.