Zonder jou – Anna Thomas

Titel: Zonder jou
Auteur: Anna Thomas
Genre: Roman
Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN:  9789024590568 
Aantal pagina’s: 224
Uitgave: Augustus 2021
Uitvoering: Paperback
Serie: Ja (deel 2)

Zonder jou is het tweede deel in de Nueva Vida serie geschreven door Anna Thomas. Waarin je in het eerste boek eindigde, ga je in Zonder jou weer verder met het verhaal. Een heerlijke feelgood roman waar je een paar uurtjes zoet mee bent. Waar je in het eerste deel maar een klein voorproefje kreeg van Nueva Vida, word je in dit deel helemaal meegenomen op het avontuur in Spanje met de drie dames.

Je keert in dit verhaal terug in Nueva Vida bij Linda, Judith en Ellen. In dit deel draait het vooral om Linda, zij is ook degene die Nueva Vida kocht in een opwelling. Ze heeft het dan ook erg druk met de renovatie van het kleine dorpje, met een wel hele knappe aannemer. Terwijl zij druk bezig is in Spanje, zitten Mark, Nick en Paul nog in Nederland, niet wetende waar de dames uithangen. Terwijl de dames zich prima vermaken, hebben de heren in Nederland het ook helemaal naar hun zin. Mark zit opgescheept met zijn moeder Ina, maar doet zijn best om zijn leven te beteren. Ieder heeft zo zijn eigen zorgen, zal de Spaanse zon ze de rust bieden waar ze zo naar verlangen? Of is er toch een beetje heimwee naar Nederland?

Wat een genot was het om weer bij de dames terug te kunnen keren in Spanje. Heerlijk wegdromen onder de Spaanse zon met een verdejo, dat is precies waar je zin in krijgt tijdens het lezen. De schrijfster weet namelijk heel goed de omgeving beeldend te beschrijven. Een feelgood met herkenbare personages, liefde, vriendschap en vooral veel Spaanse zon. Tijdens het lezen word je nieuwsgierig gemaakt naar hoe het de dames vergaat in Spanje en vooral of ze ook nog contact op gaan nemen met hun mannen in Nederland.

Waar ik al zo naar verlangde in het eerste deel, werd waar gemaakt in dit tweede deel. Namelijk het leven in Spanje beleven met Linda, Ellen en Judith. Je hebt soms wel te doen met de mannen, hoe ze zo zijn achtergelaten in Nederland. Maar ook zij gaan gewoon door met hun leven zonder te weten waar de dames uithangen. Is het huwelijk nog wel te redden of gaat ieder zijn eigen weg? En dan zijn er nog de brieven die Judith ontvangen heeft van de huisarts, wat staat er in wat zo urgent moet worden besproken?

Dit maakt je gelijk nieuwsgierig naar de volgende delen, want veel is nog een raadsel. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de volgende twee delen. Vooral naar het verhaal van Ellen, gaat zij terug naar Nederland of blijft ze in Nueva Vida bij Carlos? Allemaal vragen, waar we hopelijk antwoord op krijgen in de volgende twee delen die in oktober 2021 en maart 2022 zullen verschijnen. Het is dan ook aan te raden om de gehele serie in een keer achter elkaar aan te lezen, zodat je niet zo lang hoeft te wachten op een volgende deel.

Ik wil Uitgeverij LS Amsterdam heel erg bedanken voor dit recensie exemplaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.